Spread the love

A fost circ mare, miercuri, în Camera Deputaților, unde parlamentarii au dat votul pentru alegerea viitorului președinte. După condamnarea lui Liviu Dragnea, această funcție rămăsese vacantă.

Plenul Camerei Deputaților l-a ales pe deputatul PSD Marcel Ciolacu în funcția de președinte al camerei inferioare a Parlamentului, liderul Camerei Deputaților fiind a treia funcție din statul român.

Marcel Ciolacu a primit 172 de voturi, în timp ce candidatul PNL, Raluca Turcan, a primit 100 de voturi; candidatul UDMR, Kelemen Hunor, a primit 20 de voturi, iar 11 voturi au fost anulate.

Marcel Ciolacu este deputat PSD de Buzău, aflat la al doilea mandat, conduce organizația județeană PSD Buzău și a fost vicepremier în fostul cabinet Mihai Tudose.

Chiar înainte de vot, Raluca Turcan a arătat că şansele de a obţine preşedinţia Camerei Deputaţilor sunt mici, dar era un gest de responsabilitate din partea partidelor de opoziţie să facă această propunere după votul de duminică.

„Aţi spus că aţi înţeles ceva din votul românilor. Nu aţi înţeles nimic, altfel astăzi aţi fi respectat dreptul opoziţiei să se exprime deschis transparent şi încrezător pentru ceea ce toate să reprezinte Camera Deputaţilor. (…) În această instituţie s-au tranzacţionat voturi, s-au făcut presiuni, şantaje directe asupra unor parlamentar. Până şi astăzi am asistat la tranzacţionări în moduri jenante pentru nişte voturi”, a spus Turcan.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *