Președintele Iohannis a PROMULGAT Legea bugetului de stat pe 2022

Legea bugetului de stat pe 2022 a fost promulgată marți de președintele Klaus Iohannis, la câteva ore după ce CCR a respins obiecțiile formulate de parlamentarii USR. Potrivit Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis a promulgat marți Legea bugetului de stat pe anul 2022 și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022. Decizia vine la câteva ore după ce Curtea Constituțională a României (CCR) a respins sesizarea fomulată de 51 de deputați ai USR la Legea bugetului de stat pe 2022.

Acest buget încalcă un principiu important din Constituție: egalitatea în fața legii. Comunități întregi din România nu au primit niciun leu de la buget și sunt pedepsite de domnii Ciolacu și Cîțu pentru că nu au votat PSD sau PNL”, a susținut fostul lider USR Dan Barna.

Proiectele bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2022 au fost adoptate pe 23 decembrie de Parlament. Bugetul pe anul 2022 a fost construit pe o țintă de deficit bugetar cash estimată la 5,8% din PIB și deficit ESA estimat la 6,2% din PIB. Plafonul propus pentru datoria guvernamentală, conform metodologiei UE, este de 49,8% din produsul intern brut. Acest plafon este obligatoriu pentru anul 2022. Guvernul a preconizat o creștere economică de 4,6% și o inflaţie medie de 6,5%.

Bugetul prevede resurse financiare pentru majorarea pensiilor, a salariului minim și a alocațiilor.

Avem în față un buget echilibrat, responsabil și realist, capabil să consolideze economia pe termen mediu și lung valorificând resursele financiare ale UE.”, a declarat premierul Nicolae Ciucă la dezbaterea din Parlament.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.