Președintele CJC, Mihai Lupu… PRAF! Țuțuianu: „Asta se întâmplă când pe funcții mari ajung oameni care nu se pricep…”

Desemnarea lui Mihai Lupu de către PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța a surprins, la momentul respectiv, pe toată lumea. Marele său noroc a fost faptul că PSD a preferat să se sinucidă politic și, concomitent cu valul politic pro-liberal, Lupu a fost ales președinte al CJ. Într-o luptă electorală clasică, ar fi fost de departe victimă sigură… Odată cu această alegere, marile defecte ale lui Lupu încep să se vadă. Primul semn a fost chiar în campania electorală, când a emis o tâmpenie cât el de mare: județul Constanța este în pragul sărăciei, unde mor copiii, tinerii pleacă și nu s-au absorbit fonduri europene. A fost contrazis imediat în acea întâlnire, în realitate județul fiind în topul național în privința absorbției de fonduri europene. După ce a fost ales în funcție, Lupu nu a știut unde se află… clădirea Consiliului Județean.

Joi, a avut loc prima ședință a Consiliului Județean Constanța din mandatul 2020 – 2024, prilej cu care social-democrații au intrat în rolul de opoziție, adică taxează trăsnăile noii puteri locale. Asta s-a și întâmplat, fostul președinte al CJ, Marius Horia Țuțuianu, s-a tăvălit de râs când l-a auzit pe Lupu plonjând în aventura deceniului liberal, așa cum tocmai Lupu este convins că va fi. Lupu, determinat să impresioneze constănțenii, amenință cu demiterea directorilor în bloc, susținând că sunt foarte multe nereguli, deși habar nu are dacă este așa sau nu, neavând nici un control efectuat, nici un raport, foarte probabil nici nu știe unde se află fizic instituțiile subordonate. Printre viitorii demiși se regăsesc directorul Spitalului Militar Constanța, Aurel Trană sau directorul DSP Constanța, Cristina Schipor. Cele două instituții sunt subordonate direct ministerelor și nu Consiliului Județean, astfel că Lupu nu are puterea de a-i demite.

„Când am ajuns la conducerea CJC, a trebuit să așez fiecare om la locul potrivit, pentru că eu întotdeauna am lucrat cu profesioniști, care au dezvoltat și au demonstrat că își merită această funcție și putem face echipă. Am văzut și eu declarația actualului președinte al CJC, domnul Lupu, ieri (joi – n.r.) am depus și eu jurământul pentru funcția de consilier județean și am avut o ședință în care s-au ales vicepreședinții, comisiile de specialitate ș.a.m.d. Am văzut și eu declarația lui, că va demite toți directorii… mai ales directorul DSP și al spitalului militar… Îi transmit eu dacă nu știe: DSP este în subordinea Ministerului Sănătății și spitalul militar în subordinea MApN. Dacă vrea să îi demită… Asta se întâmplă când pe funcții mari ajung oameni care nu se pricep, care nu cunosc administrație sau care nu au citit măcar o dată legea 215, a administrației publice”, a spus sâmbătă Horia Țuțuianu, la Media TV Medgidia.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *