Spread the love

La Bruxelles are loc cea de-a 132-a ședință a Comitetului European al Regiunilor (CoR), un organism consultativ al Uniunii Europene, format din reprezentanți ai celor 28 de state membre, aleși la nivel local și regional. Prin intermediul CoR, aleșii își pot exprima în mod direct opiniile cu privire la legislația UE, care are impact asupra regiunilor și orașelor. De asemenea, CoR le oferă regiunilor și orașelor posibilitatea de a se implica oficial în procesul legislativ al UE, asigurându-se că punctele de vedere și nevoile autorităților locale și regionale sunt respectate. Printre delegații din România care a participat la adunarea CoR s-a numărat și președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu. Acesta a declarat că unul dintre cele mai importante puncte de pe agenda întâlnirii a fost propunerea de regulament privind fondul european de dezvoltare regională și fondul de coeziune.

CITEȘTE ȘI:

Făgădău și Țuțuianu, printre revoltații catalonezi, la cea de-a 127-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor. Întâlnire BOMBĂ: monopolul ENEL, aproape de final?

„Am dezbătut regulamentul mecanismului transfrontalier, privind clarificarea unor obstacole de natură juridică a persoanelor care interacționează în zona frontierelor terestre. Îi mulțumesc primarului comunei Cumpănă, Mariana Gâju, pentru implicarea ca raportor în adoptarea avizului privind „Modele de asumare a răspunderii la nivel local în domeniul energiei și rolul comunităților energetice locale în tranziția energetică din Europa”. Voi susține măsuri și programe cu efecte benefice pentru comunitatea noastră și mă voi implica activ în aplicarea acestora. Cred în instrumentele europene de susținere a statelor ce fac parte din Uniunea Europeană, dar și în capacitatea fiecărei regiuni de a milita pentru ceea ce consideră că este prioritar pentru comunitatea locală“, a spus Țuțuianu.

De asemenea, la această ședință, a fost aprobat în unanimitate avizul „Modele de asumarea răspunderii la nivel local în domeniul energiei și rolul comunităților energetice locale în tranziția energetică din Europa”, care aparține raportorului Mariana Gâju (primarul comunei Cumpăna). Avizul a fost susținut tehnic de către prof. Filip Cîrlea, director al Centrului de Promovare a Energiilor Regenerabile din cadrul Academiei Române-Institutul National de Cercetări Economice „Costin C. Kiritescu” București.

CITEȘTE ȘI:

Făgădău, prezent la lucrările celei de-a 125-a sesiuni plenare a Comitetului European al Regiunilor

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *