Președintele Cehiei, admirator al lui Putin: „Este necesar să-l IZOLĂM pe NEBUN!”

Președintele Cehiei, Miloš Zeman, a condamnat invazia Rusiei asupra Ucrainei și l-a numit Vladimir Putin un om nebun”, într-o schimbare de atitudine care i-a uimit chiar și pe criticii săi, scriu jurnaliștii de la The Guardian. Într-un interviu televizat, Zeman, cunoscut ca fiind un apropiat și un susținător al liderului rus, a cerut sancțiuni drastice împotriva Moscovei, și a recunoscut că a greșit atunci când a respins ideea invaziei Rusiei în Ucraina. 

Este timpul să concepem sancţiuni mult mai dure decât cele planificate iniţial, să luăm în considerare, înainte de toate, o sancţiune în zona SWIFT„, a declarat Zeman, potrivit The Guardian.

Acesta a adăugat: „Este necesar să-l izolăm pe nebun, nu doar să ne apărăm împotriva lui cu vorbe, ci şi cu măsuri concrete. Acesta este un act de agresiune care trebuie condamnat în termeni cât mai puternici”.

Zeman a precizat că a ascultat cu atenție discursul lui Vladimir Putin și susține că nimic nu poate justifica acțiunile Rusiei.

Presupusele greșeli din trecut nu pot fi o justificare pentru greșelile proprii. Acțiunile Rusiei au echivalat cu o crimă împotriva păcii mondiale”, a mai spus el.

Miloš Zeman, în vârstă de 77 de ani, care se recuperează după o perioadă cu probleme de sănătate, a numit anterior previziunile SUA privind un atac militar rusesc iminent „rușinoase”. În trecut, șeful statului ceh a pus la îndoială necesitatea sancțiunilor împotriva Rusiei, după anexarea peninsulei Crimeea în 2014.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.