Președintele Bulgariei RECUNOAȘTE anexarea Crimeei: „Ucraina a intrat în ROȘU!”

Ambasadorul Bulgariei la Kiev, Kostadin Kodzhabashev, a fost invitat vineri la Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei în legătură cu declarațiile președintelui acestei țări, Rumen Radev, care a numit Crimeea teritoriul Rusiei, informează agenția de presă Interfax.

Partea ucraineană l-a informat pe ambasadorul cu privire la poziția statului nostru despre incorectitudinea și inadmisibilitatea declarațiilor președintelui bulgar Rumen Radev cu privire la Crimeea în timpul dezbaterilor televizate preelectorale de ieri”, se arată pe site-ul Ministerului de Externe ucrainean. „Am subliniat că cuvintele președintelui bulgar în exercițiu nu contribuie la dezvoltarea relațiilor de bună vecinătate dintre Ucraina și Bulgaria și o discordie puternică cu poziția oficială a Sofia în sprijinul suveranității și integrității teritoriale a statului nostru în cadrul său recunoscut”, spune mesajul.

Departamentul a indicat că se așteaptă ca Radev să respingă declarația sa de ieri. „Kodzhabashev a asigurat poziția neschimbată a Bulgariei în sprijinirea integrității teritoriale a Ucrainei, inclusiv Crimeea ca parte integrantă a teritoriului statului nostru, și eforturile de dezocupare a peninsulei, în special, prin participarea Bulgariei la lucrările Crimeei”, a menționat Ministerul de Externe ucrainean.

În timpul dezbaterilor, președintele bulgar a numit Crimeea teritoriu rusesc și a declarat ineficacitatea sancțiunilor împotriva Rusiei.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *