Premierul Olandei a… cedat cu nervii: „NU voi accepta niciodată ca nişte IDIOȚI nemulțumiți să fie violenţi!”

Tulburările anticovid care zguduie Olanda de vineri sunt nişte acte de „violenţă pură”, denunţă luni în faţa presei premierul olandez Mark Rutte, subliniind că „nu va accepta niciodată ca nişte idioţi” să fie violenţi cu forţe de ordine „sub pretextul că sunt nemulţumiţi” din cauza restricţiilor sanitare, relatează AFP. Tulburări au avut loc în Olanda duminică seara – a treia seară la rând -, iar numărul arestărilor în cele trei zile de manifestaţii împotriva măsurilor anticovid a atins 145, au anunţat poliţia şi presa locală.

„Aceastea sunt nişte explozii pure de violenţă împotriva poliţiştilor noştri, împotriva pompierilor noştri, împotriva persoanelor de la bordul ambulanţelor. Asta nu are nimic a face cu o manifestaţie”, a denunţat Mark Rutte, citat de RTL Nieuws. „Poliţia şi justiţia vor face tot ceea ce pot pentru ca cei care se află în spatele acestui lucru să dea socoteală”, a ameninţat el.

Olanda a reintrodus săptămâna trecută o carantină parţială, împotriva unui val covid-19, constând într-o serie de restricţii sanitare care afectează mai ales sectorul restauraţiei, care este necesar să închidă de la ora locală 20.00 (21.00, ora României).

„Îmi dau seama că există multă tensiune în societate, pentru că trebuie să luptăm împotriva mizeriei (noului) coronavirus de atât de mult timp, iar în calitate de premier, ca liberal, mă voi bate mereu pentru ca în această ţară aă aibă loc manifestaţii, in cadrul democraţiei noastre, al statului nostru de drept”, a declarat Mark Rutte.

„Însă ceea ce nu voi accepta niciodată este ca nişte idioţi să folosească violenţa pură împotriva persoanelor care se prezintă pe teren în faţa voastră şi a mea zi de zi pentru a asigura securitatea ţării, sub pretextul că sunt nemulţumiţi”, a denunţat el.

Aceste tulburări au început vineri în Olanda, când o „orgie de violenţă” a izbucnit la Rotterdam, unde patru manifestanţi au fost răniţi în tiruri ale poliţiei, potrivit unor ultime estimări. Cinci poliţişti au fost răniţi la Haga, sâmbătă seara, în confrunătri cu manifestanţi, care au aruncat cu pietre, au incendiat biciclete şi au tras focuri de artificii.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *