Premierul Israelului, în Rusia, pentru discuții cu Putin despre evreii din Ucraina. Zelenski a REFUZAT să vorbească la telefon cu Bennett (UPDATE)

UPDATE

Premierul Israelului, Naftali Bennett, a vorbit, sâmbătă seară, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, după vizita în Rusia, şi urmează să se deplaseze la Berlin, în cadrul eforturilor diplomatice coordonate cu SUA, Germania şi Franţa. Conform Guvernului israelian, după întâlnirea de la Kremlin cu preşedintele Vladimir Putin, Naftali Bennett l-a sunat pe Volodimir Zelenski. Un post de știri israelian informa că Volodimir Zelenki nu ar fi răspuns apelului telefonic al lui Bennett.

Întâlnirea lui Naftali Bennett cu Vladimir Putin a durat aproximativ trei ore, iar acum premierul Israelului se va întâlni la Berlin cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, anunţă Guvernul israelian, potrivit cotidianului The Times of Israel. Eforturile diplomatice ale lui Naftali Bennett sunt coordonate cu Statele Unite, Franţa şi Germania, a declarat un oficial guvernamental israelian citat de CNN.

Naftali Bennett a efectuat o vizită scurtă la Moscova pentru discuţii despre conflictul militar din Ucraina, a declarat anterior Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia Interfax. Naftali Bennett i-a transmis în urmă cu câteva zile preşedintelui Vladimir Putin disponibilitatea de a intermedia eventuale negocieri pentru oprirea confruntărilor militare între Rusia şi Ucraina.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut Guvernului israelian, la începutul conflictului militar, să medieze eventuale negocieri de pace între Ucraina şi Rusia.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Premierul israelian Naftali Bennett s-a întâlnit sâmbătă la Moscova cu președintele rus Vladimir Putin. Israelul a condamnat invadarea Ucrainei de către Rusia prin intermediul ministrului de externe Yair Lapid, dar Bennett a fost reticent să spună ceva despre Rusia. În declarațiile sale recente, el și-a exprimat sprijinul pentru poporul ucrainean și a făcut apel la negocieri.

Naftali Bennett a vorbit de două ori cu Putin de când Rusia a invadat Ucraina. Volodimir Zelenski i-a cerut lui Bennett să încerce să medieze între părți. În Israel se comentează faptul că Naftali Bennett nu făcea drumul la Moscova fără acordul SUA și că este curios faptul că a zburat într-o zi de Shabat, Benett fiind religios. În mod normal, în ziua de Shabat evreii ortodocși practicanți se abțin de la orice activitate care este considerată muncă de către codul religios Halaha.

Întâlnirea dintre președintele Rusiei Vladimir Putin și premierului Israelului Naftali Bennett s-a încheiat după trei ore de discuții. Întâlnirea a fost coordonată cu Statele Unite, Germania și Franța – țări care se află în dialog permanent cu Ucraina. Naftali Bennett a vorbit cu președintele rus despre situația comunităților israeliene și evreiești din Ucraina și și-a exprimat opoziția față de acordul nuclear de la Viena.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a refuzat sâmbătă să primească un apel telefonic de la prim-ministrul israelian Naftali Bennett, informează canalul de știri israelian Channel 12.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *