Premierul Ciucă susține că NU cresc taxele pentru companii – Anunț cu privire la cota unică

Premierul Nicolae Ciucă afirmă că se va pătra cota unică de impozitare, însă ea trebuie aplicată peste tot. Ciucă nu a oferit detalii despre această aplicare, în contextul în care există discuții despre numeroasele derogări de la cota unică prin facilități fiscale oferite anumitor categorii profesionale.

Cota unică trebuie aplicată așa cum este ea stabilită și cum a fost prevăzută inițial. Am discutat cu reprezentanții Consiliului Fiscal, să facem astfel încât cota unică să fie într-adevăr cotă unică”, a afirmat Ciucă.

Premierul a precizat că măsurile guvernului de sprijinire a economiei funcționată, au dus la creștere economică, iar o eventuală modificare a nivelului de taxare nu ar fi oportună.

„Nu este vorba de modificarea taxelor la companii. Tocmai am afirmat că în acest moment în care am putut să vedem că măsurile economice de sprijin au funcționat, nu cred că ar fi o bună practică la nivelul guvernului să modificăm nivelul de taxare. Sunt alte măsuri la care specialiștii din guvern lucrează”, a mai declarat Ciucă.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.