Premierul Ciucă s-a întâlnit cu producătorii agricoli şi retailerii

Premierul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire de lucru, joi, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a producătorilor agricoli şi retailerilor din România, discuţiile referindu-se la ultimele evoluţii ale pandemiei de COVID-19, la efectele creşterii preţurilor pe piaţa energetică, dar şi la nevoia de asigurare a unui mediu predictibil pentru funcţionarea firmelor, susţinerea producătorilor agro-alimentari şi a industriei alimentare.

„Discuţiile s-au referit la ultimele evoluţii ale pandemiei de COVID-19, la efectele creşterii preţurilor pe piaţa energetică, ca şi la nevoia de asigurare a unui mediu predictibil pentru funcţionarea firmelor, susţinerea producătorilor agro-alimentari şi a industriei alimentare. Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a arătat că Executivul are în vedere permanent necesitatea corelării măsurilor de protecţie a populaţiei împotriva pandemiei COVID-19 cu cele de susţinere a unui mediu economic competitiv, care să permită derularea afacerilor şi asigurarea locurilor de muncă”, arată un comunicat de presă al Guvernului.

De asemenea, premierul a prezentat măsurile luate de Guvern în scopul limitării efectelor creşterii preţului la energie.

„Am avut în vedere să acţionăm pe două paliere: să preluăm cât mai mult din impactul pe care cetăţenii îl resimt ca urmare a crizei energetice şi să asigurăm pârghiile necesare economiei să-şi continue activitatea în condiţii de competitivitate şi eficienţă”, a punctat Nicolae Ciucă, conform sursei citate.

La întâlnirea de lucru au mai participat, din partea Guvernului, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, secretarul de stat, Raed Arafat. Din partea producătorilor agricoli şi retailerilor au participat Gabriela Mihăilescu, Tiberiu Dăneţiu, Cristian Stoicescu, membri ai Consiliului Director Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România,  George Bădescu, director executiv AMRCR, Mario Creţu, membru în Consiliul Director al Federaţiei Patronale a Reţelelor de Comerţ, Julien Munch, Alina Gamauf, Adela Smeu, Monica Constantin, membri AMRCR, Sorin Minea, vicepreşedinte al Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară – Romalimenta,  Dana Tănase, director executiv al Asociaţiei Române a Cărnii, Vlad Macovei, Asociaţia Forţa Fermierilor, Florian Ciolacu, director executiv al Clubului Fermierilor Români.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *