Premieră la Teatrul de Stat Constanța: „Memoria apei”, o comedie tristă despre pierderea ființelor dragi

Teatrul de Stat Constanța vă invită la premiera noului său spectacol, „Memoria apei”. Avanpremiera este programată vineri, 20 septembrie, iar premiera – sâmbătă, 21 septembrie 2019, ora 19:00.

„Memoria apei” este primul mare succes al scriitoarei englezoaice Shelagh Stephenson. Piesa a fost montată în premieră la Hampstead Theatre din Londra în 1996 și a câștigat premiul Laurence Olivier pentru cea mai bună comedie. Textul a fost adaptat și pentru film, produs în 2002, cu Julie Walters în rolul principal, sub titlul „Înainte să pleci”. Piesa, în care trei surori se întâlnesc pentru a pregăti funeraliile mamei lor, are o sursă autobiografică evidentă, fiind scrisă imediat după moartea mamei lui Shelagh Stephenson, iar scriitoarea având patru surori.

Spectacolul de la Constanța este montat de Vladimir Anton, un regizor din generația tânără, cu o activitate profesională remarcabilă, cu o mare forţă de creaţie artistică, cu ambiția de a-și pune puternic amprenta în contextul teatral actual, atât prin creaţiile sale, cât și prin activitatea universitară.  A montat la multe teatre din țară, a regizat seriale de televiziune, este trainer al tinerilor actori și profesor la Universitatea Națională  de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC).

Din dragoste pentru creaţiile sale regizorale şi probabil pentru a fi cât se poate de autentic, Vladimir Anton îşi traduce adeseori singur textele pe care le montează, cum este și cazul piesei lui Shelagh Stephenson, iar uneori se ocupă de light design şi sound design, astfel energia lui simţindu-se  mult mai intens în produsul finit.

teatru 1

Scenografia este realizată de Maria Miu, secondată de Diana Sav, ambele aflate la a doua colaborare cu teatrul nostru, după „Ovidius in Love” (2017). 

Master of Fine Arts al Institutului de Arte Plastice din Bucureşti, secţia Scenografie de Teatru şi Film, Maria Miu este autoarea a peste 210 creaţii în teatru, operă, film şi televiziune, în România şi în străinătate, fiind recompensată, de-a lungul carierei sale, cu numeroase premii naţionale şi internaţionale. În 2016 a primit Premiul pentru întreaga activitate în cadrul Galei UNITER.

Lighting design-ul este realizat de Lucian Moga, și el aflat la a doua colaborare cu Teatrul de Stat Constanța, după „Ovidius in Love” în 2017. Cu o carte de vizită impresionantă, având la activ colaborări cu mulți dintre marii regizori ai României, Moga este apreciat la superlativ de profesioniștii din teatru.

Distribuția este alcătuită din Dana Dumitrescu, Liviu Manolache, Alina Manțu, Georgiana Rusu, Laura Iordan-Adrian și Andu Axente.

Biletele pot fi achiziționate online, de pe platforma www.mystage.ro sau direct de la casa de bilete a teatrului, la următoarele prețuri:

40 lei (lojă), 30 lei (stal), 20 lei (balcon), 7,5 lei (bilete pentru elevi, studenți, pensionari – rândul 1 și rândul 11, în limita locurilor disponibile)

Pentru mai multe detalii: 0241.488.247 / 0371.442.592

Programul agenției de bilete: luni – 09:00 – 17:00; joi – duminică – 11:00 – 19:00

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.