PREMIERĂ în MAI! SNPPC a depus PLÂNGERE PENALĂ împotriva ministrului Vela, pentru drepturile salariale. Coarnă: „În România, cei care ne abuzează și ne fură sunt favorizați. Vom declanșa acțiuni de PROTEST”

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a apelat la o măsură… critică și în premieră absolută: a depus plângere penală împotriva ministrului Marcel Vela. Sindicaliștii beneficiază de o hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, cu privire la drepturi salariale pentru polițiști. Potrivit SNPPC, vorbim de un impact bugetar de aproximativ 500 milioane lei/an, iar ministerul refuză să pună în aplicare această salarizare la nivelul maxim al funcției publice.

CITEȘTE ȘI:

Mii de polițiști sunt afectați de pasivitatea conducerii ministerului, iar Sindicatul a ajuns la concluzia că doar o plângere penală ar putea să facă lucrurile să… funcționeze. Această plângere penală este o premieră la nivelul MAI, niciodată un sindicat nu a apelat la această măsură.

Suntem supărați pentru că nu se respectă legea, avem o decizie a Înaltei Curți – publicată în Monitorul Oficial – care îi obligă să pună în executare egalizarea la nivel maxim a salariilor, iar ei încearcă printr-un artificiu ieftin că din reglementare ar fi problema. Greșit! Este din aplicare, adică ei nu respectă o decizie a ÎCCJ, printr-un abuz. Am încercat să discutăm cu ei să găsim o soluție juridică, Înalta Curte ne spune clar că angajatorul e obligat să constate existența dreptului și să pună în aplicare. Decizia Înaltei Curți nu îi obligă să emită OUG, nu face trimitere la reglementare, ci la aplicarea legii. Dacă ar fi doar rușinos, dar e mai mult de atât! Aici e vorba de minciună și de hoție! Este o lege pe care ei nu o respectă din 2015… Prin abuz, acest minister, cu cei din Direcția Financiară și mă refer aici la doamna chestor Dimofte Dorina și comisar șef Grecu Răzvan, sunt principalii coautori ai acestui haos din sistemul juridic în ceea ce privește salarizarea în MAI. Am trecut multe cu vederea, dar au o vină principală. Este un haos pe care l-au creat în ultimii ani, cei doi au o contribuție directă. (…) Este prima plângere penală pe care o depunem împotriva unui ministru de Interne din 1989 la zi! Cel puțin la nivel de sindicate reprezentative nu a existat o plângere penală de acest tip, am gândit extrem de mult și ne-am asumat. Sunt convins că vor încerca să omoare pe procedură, pentru că, în România, cei care ne abuzează și ne fură sunt favorizați din punct de vedere penal, dar trebuia să facem și acest demers. Sigur că vom declanșa și acțiuni de protest, miting, la Direcția Finanțelor din MAI, la MAI. Vom încerca să ne rezolvăm drepturile cu respectarea legii, nu vom face ca ei”, a spus președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, pentru TOMIS NEWS.

pp1
pp2

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *