Premieră în deschiderea stagiunii 2020 – 2021 la Teatrul de Stat Constanţa: Piesă de Shakespeare

Sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 19.00, sala teatrului se va redeschide, pentru prima dată după jumătate de an, pentru PREMIERA spectacolului Doi tineri din Verona de William Shakespeare, traducere de Lucia Verona, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Premiera deschide stagiunea teatrală 2020 – 2021. O a doua reprezentație este programată duminică, 6 septembrie, la aceeași oră. Amintim că, în ciuda condițiilor vitrege provocate de pandemia de Coronavirus, stagiunea 2019 – 2020 a fost prolifică, cinci spectacole noi fiind prezentate publicului:  „Memoria apei“ de Shelagh Stephenson, în regia lui Vladimir Anton, „Lasă-mă să intru“ de John Ajvide Lindqvist, în regia lui Vlad Cristache, „Jocuri în curtea din spate“ de Edna Mazya, în regia Dianei Mititelu, „Tartuffe sau impostorul“ de Molière, în regia lui Horia Suru și „Meciul de comedie”, spectacol de improvizație teatrală în regia lui Dragoș Muscalu.

„Doi tineri din Verona” este o piesă mai puțin cunoscută a Bardului de la Avon – cum este supranumit Shakespeare. Valentin pleacă din Verona la Milano pentru a-și desăvârși educația „într-o altă cultură”, iar prietenul lui cel mai bun, Proteus, rămâne acasă, căci o iubește pasional pe Iulia. Valentin, care, la început, nu îl înțelege pe Proteus și nu crede în puterea iubirii, se îndrăgostește nebunește de Silvia, fiica ducelui din Milano. Prietenul său, trimis și el la curtea ducelui, o uită într-o clipă pe iubita lui atunci când o întâlnește pe iubita lui Valentin. Regizorul Alexandru Mâzgăreanu a ştiut să exploateze entuziasmul tinerilor actori și experiența celor mai în vârstă pentru a crea un spectacol complex, cu multe sugestii culturale ce exced textul și epoca în care este plasată acţiunea. „O altă cultură” devine,  în viziunea regizorală cu totul aparte a lui Alexandru Mâzgăreanu, cultura Extremului Orient, păstrând, totodată, intact spiritul poveștii shakespeariene.

Montarea de la Constanța a fost realizată cu decorul Andreei Săndulescu, costumele Alexandrei Mâzgăreanu, lighting design-ul gândit de Daniel Klinger, muzica lui Alexandru Suciu și mișcarea scenică sub îndrumarea coregrafei Baczó Tünde

Florin Aioane şi Andrei Bibire îi întruchipează pe cei doi tineri din Verona, iar femeile care le aprind inimile şi patimile sunt interpretate de Ecaterina Lupu şi Cristiana Luca. O veţi putea vedea şi pe Tânăra speranţă de la Gala Premiilor Gopo din acest an, Cătălina Mihai, care joacă în travesti. Vor mai urca pe scenă Liviu Manolache, Andrei Cantaragiu, Lucian Iftime, Maria Lupu, Florina Stănculeţ, Alexandru Medveghi, Theodor Şoptelea, Ştefan Mihai, Vlad Linţă, Alina Manţu, dar şi doi actori de la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluțul de mare” – Arina Cojocaru şi Graţian Prisăcariu.

Sănătatea populației rămâne prioritatea numărul unu, așadar spectacolele Teatrului de Stat Constanța se vor desfășura cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva contaminării cu Coronavirus, conform legii.

Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanța vor putea fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța – Bulevardul Ferdinand Nr. 11.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *