Premieră de la începutul războiului: Prima navă străină care sosește în Ucraina pentru a prelua cereale

O navă sub pavilion străin a sosit sâmbătă în Ucraina, pentru prima dată de la începutul războiului, în februarie, și va fi încărcată cu cereale, a declarat ministrul ucrainean al Infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, conform Reuters. Ucraina începe să reia exporturile de cereale, într-un efort supravegheat de un centru comun de coordonare din Istanbul, unde lucrează personal rus, ucrainean, turc și al ONU. Kubrakov a declarat că nava de mărfuri generale Fulmar S, sub pavilion Barbados, se află în portul ucrainean Chornomorsk.

„Facem tot posibilul pentru a ne asigura că porturile noastre pot primi și manipula mai multe nave. În special, intenționăm să ajungem la nivelul de cel puțin trei până la cinci nave pe zi în două săptămâni”, a scris el pe Facebook.

Ucraina își propune în cele din urmă să expedieze 3 milioane de tone de cereale pe lună din porturile sale de la Marea Neagră, a mai spus el. Aproximativ 20 de milioane de tone de cereale din recoltele de anul trecut sunt încă blocate în țară.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.