Spread the love

Pentru prima dată în istoria Constanței, Universitatea Maritimă, Universitatea „Ovidius”, împreună cu Primăria Municipiului Constanța au organizat deschiderea anului universitar 2016-2017, pentru universitățile publice din municipiu. Piața Ovidiu a găzduit luni festivitatea la care au fost prezente personalitățile publice ale Constanței, precum primarul Decebal Făgădău, consilieri locali municipali, precum Costin Răsăuțeanu, Dumitru Babu, Andrei Popescu, Victor Constantin ș.a., senatorul Puiu Hașotti, prefectul Adrian Nicolaescu, dar și rectorul Universității „Ovidius”, Sorin Rugină și rectorul Universității Maritime Constanța, Cornel Panait.

Evenimentul a reunit sute de studenți, care au umplut Piața Ovidiu până la refuz.

Rugină, puțin dezamăgit. Făgădău a băgat mare cu subtilități politice, dar și „simbolistica vitală” și „piloni importanți ai strategiei”

Festivitatea a debutat cu o slujbă ținută de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, apoi diverse personalități și-au prezentat discursurile.

14522089_10157454406170104_739878513_o

„Universitățile noastre au o istorie asemănătoare. Deși suntem instituții puternice, nu suntem apreciați ca atare în țară, ci mai mult de universitățile din afară’”, a spus rectorul Universității „Ovidius”, Sorin Rugină.

„Deschiderea anului universitar ne-a prilejuit această întâlnire într-un loc cu încărcătură simbolistică vitală pentru orașul nostru. Suntem în fața fostei primării cea care astăzi depozitează ceea ce avem noi mai valoros și lucruri cu care ne mândrim și trebuie să le scoatem la suprafață. Sumtem într-un loc în care acum mai bine de două mii de ani își purta pașii exilatul Ovidius care și-a găsit aici o casă și care ne-a lăsat o moștenire. (…) Dacă ne-am angaja cu toții la un efort de reconstruire a unei comunități frumoase așa cum este orașul Constanța, nu putem să începem acest demers cu pași mărunți, dar cu pași de încredere prin unirea universităților. (…) Cred că doar acumulând cunoștințe temeinice, învățând, muncind, ascultându-ne dascălii, având grijă de părinții noștri, uitându-ne ca la un parteneriat cu oamenii de afaceri, cei care mâine se vor transforma în angajatorii dumneavoastră, vom reuși să ducem orașul acolo unde merită. Constanța a fost, este și va fi un oraș puternic”, a spus Făgădău.

În același moment, dar în altă locație, a avut loc o festivitate şi la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, unde au participat reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale, personal didactic, oficialităţi ale administraţiei publice locale, cadre militare în activitate şi în rezervă, studenţi ș.a.md.

Facebook Comments

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *