Pregătiri pentru Congres în PNL: Vor fi MAI MULȚI candidați la funcția de președinte

Deputatul PNL Florin Roman a anunțat vineri că vor fi mai mulți candidați la funcția de președinte al partidului, la Congresul ce ar urma să aibă loc în toamnă. Liberalul a vorbit și despre reacțiile critice la adresa lui Orban ale anumitor lideri PNL precizând că, deși spun adevărul, nu poate fi de acord cu tonalitatea folosită de aceștia. Totodată, Roman a amintit și despre promisiunile făcute de Ludovic Orban la Congresul din 2017:

„A vorbit foarte mult despre meritocrație, susținerea filialelor performante, competiție bună la Congresul din 2017 și foarte mulți colegi l-au crezut atunci că s-a terminat cu genul de politică adusese PNL la 21% și că lucrurile vor merge înainte. După alegerile locale au fost tăieri de capete. Au căzut capetele unor președinți care au luat 27% la locale și nu s-a întâmplat nimic după parlamentare, când unii au fost 20%. Unde e logica?”, se întreabă Roman:

„Sunt colegi supărați în PNL după împărțirea făcută de conducerea partidului (n.r- împărțirea funcțiilor de prefect, secretari și subsecretari de stat). Eu nu sunt de acord cu tonalitatea în care se spun nemulțumirile. Spre exemplu, nu mi-a plăcut acea expresie a lui Rareș Bogdan „i s-a umflat capul lui Orban”, nici la Alin Tișe nu mi-a plăcut o afirmație cam brutală pentru că, de fapt, se acoperă fondul problemei. Ei spun adevărul, dar totul se duce pe aceste metafore. Cred că va trebui să avem o discuție în anul Congresului în partid. Ludovic Orban a vorbit foarte mult despre meritocrație, susținerea filialelor performante, competiție bună la Congresul din 2017 și foarte mulți colegi l-au crezut atunci că s-a terminat cu genul de politică adusese PNL la 21% și că lucrurile vor merge înainte. După alegerile locale au fost tăieri de capete. Au căzut capetele unor președinți care au luat 27% la locale și nu s-a întâmplat nimic după parlamentare, când unii au fost 20%. Unde e logica? Nu sunt două tabere în PNL. Partidul are o singură tabără, doar că noi, spre deosebire de cei de la PSD, suntem un partid viu, în acre ne exprimăm, discutăm. Vor fi mai mulți competitori la Congres pentru funcția de președinte al PNL, dar asta nu înseamnă că suntem tabere. Eu nu sunt nici în tabăra lui Ludovic Orban, nici în tabăra lui Rareș Bogdan. Sunt în tabăra PNL”, a declarat Florin Roman.

Deputatul PNL mai spune că „se mai gândește” dacă să îl susțină pe Ludovic Orban pentru un nou mandat la funcția de președinte al partidului, la Congresul din toamnă. Roman a declarat că Orban va fi susținut doar dacă „va ține cont de observații”.

„Mă mai gândesc dacă îl susțin pe Ludovic Orban la Congres. Va trebui să mă convingă. Dacă va ține cont de observații și dacă putem îndrepta lucrurile, n-am nicio problemă să îl susțin. Dacă nu va ține cont de ceea ce spunem și noi, cei din organizațiile care aducem plus valoare Partidului Național Liberal (PNL), drumurile noastre se vor despărți”, a mai spus Florin Roman. Parlamentarul s-a remarcat la finalul anului trecut ca unul dintre cei mai duri critici ai președintelui PNL Ludovic Orban, căruia i-a reproșat că a cedat prea mult în negocierile cu USR PLUS și UDMR pentru formarea coaliției.

Ludovic Orban a anunțat, luni, în ședința conducerii PNL că vrea să candideze la Congres pentru un nou mandat de președinte al partidului.

Mi-am informat colegii, pentru că au fost foarte multe speculații, că am această intenție și că voi prezenta public imediat ce voi propune declanșarea procedurile de convocare a Congresului, această intenție o voi materializa”, a spus Ludovic Orban, întrebat dacă mai candidează pentru funcția de președinte la partid.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.