Prefectura: Două școli din Constanța, vizate de trecerea în scenariul 3

Prefectul județului Constanța a convocat joi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 27 a CJSU Constanța. Aceasta prevede modificarea scenariului de funcționare în două unități de învățământ din municipiul Constanța. Astfel, s-a votat în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3 (participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități / lecții online – n.r.), a trei clase a III-a din Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța, respectiv trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, a două clase a II-a din Școala Gimnazială nr. 8 Constanța. Măsura va fi valabilă până pe data de 1 octombrie a.c.

Modificările au venit ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2 a unui cadru didactic, care predă în ambele școli. Din ancheta epidemiologică realizată de DSP Constanța, reiese faptul că profesorul a fost în contact cu elevii. Modificarea scenariului de funcționare a fost avizată, în prealabil, atât de ISJ Constanța, cât și de DSP Constanța.

Vă reamintim faptul că alte două unități de învățământ din municipiul Constanța au trecut, recent,  în scenariul 3 de funcționare: Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri” Constanța, până pe data de 28 septembrie a.c., respectiv Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța, până pe data de 29 septembrie a.c.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.