Prefectura Constanța, UPDATE despre coronavirus: „5 persoane în carantină în centrele amenajate, 13 la bordul unei nave din Port și 100 la domiciliu. NICI O CONFIRMARE!” Spitalul Municipal solicită kit-uri suplimentare

Instituția Prefectului a transmis joi situația actualizată referitoare la măsurile preventive luate la nivelul județului Constanța, pentru preîntâmpinarea infectării cu virusul COVID-19. Potrivit Prefecturii, la momentul de față, în județul Constanța, nu sunt confirmări de infectare cu virusul COVID-19 (Coronavirus). Situația este monitorizată permanent de instituțiile abilitate. Astfel, la ora actuală, sunt disponibile un număr de două zone de carantinare pe teritoriul județului Constanța. În total, este vorba de 125 locuri care vor putea fi utilizate în cazul în care situația o va impune.

CITEȘTE ȘI:

Potrivit Prefecturii, în acest moment, 5 persoane (care au fost testate, iar rezultatele sunt negative) se află în carantină în unul dintre cele 2 centre amenajate, 13 persoane sunt în carantină la bordul unei nave acostate în Portul Constanța, iar 100 de oameni sunt izolați la domiciliu. Niciuna dintre persoane nu prezintă manifestări clinice.

CITEȘTE ȘI:

Momentan, Spitalul de Boli Infecțioase beneficiază de kiturile pentru identificarea infectării cu virusul COVID-19. În același timp, s-au făcut demersuri pentru achiziționarea mai multor kituri. Totodată, în Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța se aplică setul de măsuri preventive, agreat pentru verificarea tuturor cetățenilor care tranzitează aeroportul.

„Îi rugăm, pe această cale, pe toți cetățenii județului Constanța să se informeze din sursele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Interne, Ministerului de Externe și Departamentului pentru Situații de Urgență”, a transmis prefectul George Niculescu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *