Prefectura CONSTANȚA: 78 de persoane, VINDECATE! AMENZI de peste 9 MILIOANE lei, pentru nerespectarea ordonanțelor militare

La nivelul județului Constanța, instituțiile abilitate de control fac zi de zi acțiuni de verificare a respectării regimului de izolare la domiciliu/carantină, anunță, joi, reprezentanții Instituției Prefectului Constanța. Astfel, de la intrarea în vigoare a Ordonanțelor Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 6.914 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 9.063.533 lei. Dintre acestea, 213 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 338.150 lei, din care 165, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3.

Potrivit prefecturii, în ultimele 24 de ore, 2.674 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse (măsuri de izolare, verificarea documentelor privind deplasarea sau libera circulație).

În ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 82 de societăți comerciale și PFA. De asemenea, pentru verificarea măsurilor impuse prin Ordonanțele Militare în vigoare, 1.083 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.M.J. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au fost agrenate în județul Constanța, în ultimele 24 de ore.

„Reiterăm importanța respectării regimului de carantinare, iar prin Ordonanța Militară nr.5, se menționează clar că „persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităţilor competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, şi vor răspunde penal conform legii”. De asemenea, măsuri vor fi luate și împotriva celor care nu respectă regimul de izolare la domiciliu, după cum se specifică în Ordonanța Militară nr.5: „Persoanele care nu respectă condiţiile izolării la locul declarat / la care au optat să efectueze izolarea şi sunt identificate în afara spaţiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, şi vor fi sancţionate contravenţional conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare, dacă fapta nu constituie infracţiune”!”, au precizat reprezentanții prefecturii.

În ceea ce privește situația actualizată legată de COVID-19, la nivelul județului Constanța, bilanțul este următorul: 78 de persoane vindecate, 765 de persoane carantinate, respectiv 631 de persoane aflate în izolare la domiciliu.

„Facem apel către toți locuitorii județului Constanța să respecte TOATE prevederile Ordonanțelor Militare emise. Evitați ieșirile nejustificate din casă, rezumați-vă doar la deplasările în interes de serviciu sau de maximă necesitate! Nu uitați să păstrați distanța față de celelalte persoane și să respectați toate recomandările de igienă reiterate de către specialiști!”, au mai precizat reprezentanții prefecturii.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.