Prefectura CONSTANȚA: 228 de persoane VINDECATE

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 252 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 13 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 228 de pacienți au fost declarați vindecați. De altfel, rata de vindecare din Constanța este de 90%, printre cele mai ridicate din toată țara, anunță miercuri, Instituția Prefectului Constanța

În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 475 de persoane, care ocupă 20% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 812 persoane în izolare la domiciliu.

Potrivit prefecturii, de la intrarea în vigoare a Ordonanțelor Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 10.719 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 15.291.568 lei. Dintre acestea, 132 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 81.010 lei. De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au aplicat în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 7/2020, prin nerespectarea culoarelor de tranzit stabilite pentru transporturile de marfă.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 746 de verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse (măsuri de izolare, verificarea documentelor privind deplasarea sau libera circulație). Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 42 de societăți comerciale și PFA. Pentru verificarea măsurilor impuse prin Ordonanțele Militare în vigoare, peste 800 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au fost angrenate în județul Constanța, în ultimele 24 de ore.

„Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică. Facem apel către toți locuitorii județului Constanța să respecte TOATE prevederile Ordonanțelor Militare emise. Evitați ieșirile nejustificate din casă, rezumați-vă să păstrați distanța față de celelalte persoane și să respectați toate recomandările de igienă reiterate de către specialiști!”, au precizat reprezentanții prefecturii.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.