Prefectura CONSTANȚA: 171 de persoane VINDECATE! 9.000 de AMENZI, pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 228 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, anunță, miercuri, Instituția Prefectului Constanța. Până în prezent, 11 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 171 de pacienți au fost declarați vindecați. De altfel, rata de vindecare din Constanța este de peste 70%, printre cele mai ridicate din toată țara. În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 343 de persoane, care ocupă 15% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 502 persoane în izolare la domiciliu.

Potrivit prefecturii, de la intrarea în vigoare a Ordonanțelor Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 8.956 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 12.876.245 lei. Dintre acestea, 113 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 174.514 lei, din care 85, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3. În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 2.962 de verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse (măsuri de izolare, verificarea documentelor privind deplasarea sau libera circulație). Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 81 de societăți comerciale și PFA. Pentru verificarea măsurilor impuse prin Ordonanțele Militare în vigoare, 1.001 forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.M.J. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au fost angrenate în județul Constanța, în ultimele 24 de ore.

În ceea ce privește situația din localitatea Cuza Vodă, unde, pe data de 21 aprilie a.c. a fost instituită măsura de carantină delimitată, zilnic, în medie, 125 de forțe de ordine asigură perimetrul stabilit pentru carantinare. De asemenea, cu sprijinul Inspectoratului General de Aviație, vor avea loc, periodic, acțiuni de survol cu elicoptere, menite să sprijine dispozitivele din teren.

„Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică. Facem apel către toți locuitorii județului Constanța să respecte TOATE prevederile Ordonanțelor Militare emise. Evitați ieșirile nejustificate din casă, rezumați-vă să păstrați distanța față de celelalte persoane și să respectați toate recomandările de igienă reiterate de către specialiști!”, au mai precizat reprezentanții prefecturii.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *