Prefectura: 500 de persoane infectate cu coronavirus, internate la Constanța

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 21.283 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 436 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, transmite joi Instituția Prefectului Constanța. În acest moment, sunt 500 de persoane internate, dintre care 481 din județul Constanța și 19 din alte județe, cu 25 de persoane mai mult față de miercuri. Prefectura menționează că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. De asemenea, la nivelul județului sunt 3.632 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, un număr total de 5.176 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 211 cadre didactice, 439 de elevi, 111 studenți și 57 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.017 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (249), asistenți medicali (449) și personal auxiliar (319). La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 124 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 80 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 130 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 104 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 20 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 42 ocupate). În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 1.455 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României. În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 413 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 105.750 de lei. De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 104 societăți comerciale și PFA. În cursul zilei de ieri, 09 decembrie a.c., peste 550 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.777 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *