Prefectura: 476 persoane infectate cu coronavirus, internate la Constanța

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 37.892 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 940 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, transmite marți Instituția Prefectului Constanța. În acest moment, sunt 476 de persoane internate, dintre care 458 din județul Constanța și 18 din alte județe, cu 15 persoane mai mult față de luni. Prefectura menționează că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. De asemenea, la nivelul județului sunt 1.671 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, un număr total de 2.556 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

La nivelul județului Constanța, numărul deceselor a ajuns la 940:

Deces 931: Bărbat, 85 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, fibrilație atrială permanentă), decedat în 28.03, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Deces 932: Bărbat, 87 de ani, Constanța, comorbidități (insuficiență cardiacă cronică clasa III NYHA, fibrilație atrială, boală renală cronică, obezitate), decedat în 28.03, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Deces 933: Bărbat, 69 de ani, Constanța, comorbidități (insuficiență cardiacă cronică clasa III), decedat în 27.03, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Deces 934: Bărbat, 76 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat tip II, insuficiență renală cronică), decedat în 25.03, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Deces 935: Bărbat, 86 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială grad III), decedat în 24.03, la Spitalul Municipal Medgidia.

Deces 936: Femeie, 45 de ani, Constanța, fără antecedente patologice cunoscute, decedată în 30.03, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Deces 937: Bărbat, 79 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, anemie megaloblastică), decedat în 28.03, la domiciliu.

Deces 938: Femeie, 78 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, demență mixtă), decedată în 30.03, la Spitalul Municipal Medgidia.

Deces 939: Bărbat, 72 de ani, Constanța, comorbidități (crize convulsive repetate, hiperpotasemie, acidoză metabolică, fibrilație atrială, proteză valvă mitrală, sechele AVC), decedat în 29.03, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Deces 940: Bărbat, 74 de ani, Constanța, comorbidități (fibrilație atrială, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă cronică clasa II NYHA), decedat în 30.03, la Spitalul Municipal Medgidia.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 488 de cadre didactice, 1.167 de elevi, 254 de studenți și 153 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar). În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.713 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (390), asistenți medicali (780) și personal auxiliar (543). În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.713 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (390), asistenți medicali (780) și personal auxiliar (543). În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 378 de teste antigen rapide și 1.232 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României. În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 383 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 172.500 de lei.  De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 109 societăți comerciale și PFA. În cursul zilei de ieri, 29 martie a.c., 500 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.225 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *