Spread the love

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 3.626 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 81 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, transmite sâmbătă Instituția Prefectului Constanța. În acest moment, sunt 465 de persoane internate, dintre care 432 din județul Constanța și 33 din alte județe, cu nouă persoane mai puțin față de vineri. Prefectura menționează că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. De asemenea, la nivelul județului sunt 1.112 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, un număr total de 450 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 267 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (75), asistenți medicali (107) și personal auxiliar (85). La nivelul județului Constanța au fost incluse 607 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 120 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 79 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 126 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 84 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 55 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 1 ocupat). În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 425 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României. În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 201 sancțiuni contravenționale (în cuantum de 34.100 de lei), dintre care 160 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 17.300 de lei. De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 50 de societăți comerciale și PFA. În cursul zilei de ieri, 09 octombrie a.c., 800 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 577 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *