Prefectura: 446 persoane infectate cu coronavirus, internate la Constanța

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 4.610 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 106 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, transmite joi Instituția Prefectului Constanța. În acest moment, sunt 446 de persoane internate, dintre care 408 din județul Constanța și 38 din alte județe, cu șapte persoane mai puțin față de miercuri. Prefectura menționează că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. De asemenea, la nivelul județului sunt 1.990 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, un număr total de 648 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate. Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 71 de cadre didactice, 100 de elevi, 32 de studenți și 17 angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 337 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (88), asistenți medicali (137) și personal auxiliar (112). La nivelul județului Constanța au fost incluse 607 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 120 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 91 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 91 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 86 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 53 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 5 ocupate). În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 336 teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României. În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 261 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 38.575 de lei), dintre care 225 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 24.275 de lei. De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 91 de societăți comerciale și PFA. În cursul zilei de ieri, 21 octombrie a.c., peste 700 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 736 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *