Prefectura: 437 persoane infectate cu coronavirus, internate la Constanța

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 37.229 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 919 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, transmite sâmbătă Instituția Prefectului Constanța. În acest moment, sunt 437 de persoane internate, dintre care 423 din județul Constanța și 14 din alte județe, cu nouă persoane mai puțin față de vineri. Prefectura menționează că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. De asemenea, la nivelul județului sunt 1.977 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, un număr total de 2.511 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

La nivelul județului Constanța numărul deceselor a ajuns la 919:

Deces 914: Bărbat, 69 de ani, Constanța, comorbidități (AVC sechelar, diabet zaharat tip II, fibrilație atrială permanentă), decedat în 25.03, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Deces 915: Bărbat, 46 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială grad II), decedat în 25.03, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Deces 916: Bărbat, 67 de ani, Constanța, comorbidități (ciroză hepatică), decedat în 25.03, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Deces 917: Femeie, 81 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, bronhopneumopatie obstructivă cronică), decedată în 27.03, la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța.

Deces 918: Femeie, 62 de ani, Constanța, comorbidități (bypass aortocoronarian, valvulopatie mitrală, insuficiență cardiacă cronică clasa IV NYHA, hipertensiune arterială grad III, diabet zaharat tip II, obezitate grad II, lupus eritematos), decedată în 27.03, la Spitalul Municipal Medgidia.

Deces 919: Bărbat, 63 de ani, Constanța, comorbidități (fibrilație atrială, hipertensiune arterială esențială, sindrom vertebro-bazilar), decedat în 27.03, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 474 de cadre didactice, 1.114 elevi, 241 de studenți și 152 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar). În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.697 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (385), asistenți medicali (770) și personal auxiliar (542). La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 112 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 90 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 91 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 97 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 25 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 22 ocupate). În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 376 de teste antigen rapide și 718 teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României. În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 371 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 112.500 de lei. De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 98 de societăți comerciale și PFA. În cursul zilei de ieri, 26 martie a.c., 600 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 2.737 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.