Spread the love

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 301 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 17 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 301 pacienți au fost declarați vindecați (din județele Constanța, Tulcea și Ialomița), transmite, joi, Instituția Prefectului Constanța. În acest moment, mai sunt 40 de persoane internate, dintre care 24 din județul Constanța și 16 din Tulcea și Ialomița, cu trei persoane mai puțin față de miercuri. Prefectura menționează că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 48 de persoane, care ocupă 2% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 2.929 de persoane în izolare la domiciliu.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României. În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 32 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 13.000 de lei), dintre care două pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea la domiciliu (Legea 55/2020), în valoare de 3.000 de lei. De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 6 societăți comerciale și PFA. În cursul zilei de ieri, 10 iunie a.c., peste 700 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 2.568 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

„Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică”, au precizat reprezentanții prefecturii.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *