Prefectura: 397 persoane infectate cu coronavirus, internate la Constanța

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 41.255 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.094 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, transmite duminică Instituția Prefectului Constanța. În acest moment, sunt 397 de persoane internate, dintre care 370 din județul Constanța și 27 din alte județe, cu 18 persoane mai mult față de sâmbătă. Prefectura menționează că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. De asemenea, la nivelul județului sunt 1.854 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, un număr total de 1.634 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

La nivelul județului Constanța, numărul deceselor a ajuns la 1.094:

Deces 1.092: Bărbat, 86 de ani, Constanța, comorbidități (fibrilație atrială, boală cronică de rinichi acutizată), decedat în 17.04, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Deces 1.093: Femeie, 71 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială grad III, cardiopatie ischemică cronică dureroasă, diabet zaharat tip II, angioplastie cu stent, boală cronică de rinichi), decedată în 17.04, la Spitalul Municipal Medgidia.

Deces 1.094: Bărbat, 80 de ani, Constanța, comorbidități (fibrilație atrială, cardiopatie ischemică cronică dureroasă, AVC sechelar, obezitate grad II, hipertensiune arterială grad II), decedat în 17.04, la Spitalul Municipal Medgidia.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 503 cadre didactice, 1.239 de elevi, 264 de studenți și 157 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar). În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.789 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (400), asistenți medicali (814) și personal auxiliar (575). La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 96 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 87 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 85 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 98 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 25 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 18 ocupate). În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 140 de teste antigen rapide și 304 teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României. În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 248 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 77.250 de lei. De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 141 de societăți comerciale și PFA. În cursul zilei de ieri, 17 aprilie a.c., 350 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 2.323 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *