Spread the love

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 278 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 17 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 272 de pacienți au fost declarați vindecați (din județele Constanța, Tulcea și Ialomița), anunță, joi, Instituția Prefectului Constanța. În acest moment, mai sunt 39 de persoane internate, dintre care 24 din județul Constanța și 15 din județele Tulcea și Ialomița, cu șase persoane mai puțin față de miercuri. Prefectura precizează că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 64 de persoane, care ocupă 3% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 2.485 de persoane în izolare la domiciliu.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României. În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 24 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 10.050 lei), dintre care două pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în cuantum de 2.000 lei. De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 19 societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 27 mai a.c., peste 650 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă și I.S.U. „Dobrogea” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.283 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

„Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică”, au precizat reprezentanții prefecturii.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *