Prefectura: 381 de persoane infectate cu coronavirus, internate la Constanța

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.725 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 60 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, transmite duminică seară Instituția Prefectului Constanța. În acest moment, sunt 381 de persoane internate, dintre care 338 din județul Constanța și 43 din alte județe, cu 18 persoane mai mult față de sâmbătă.

Prefectura menționează că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. De asemenea, la nivelul județului sunt 1.051 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, un număr total de 195 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 196 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (56), asistenți medicali (80) și personal auxiliar (60). La nivelul județului Constanța au fost incluse 605 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 108 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 64 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 112 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 97 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 0 ocupate).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 249 de teste RT-PCR.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.