Prefectura: 297 persoane infectate cu coronavirus, internate la Constanța

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 32.975 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 842 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, transmite luni Instituția Prefectului Constanța. În acest moment, sunt 297 de persoane internate, dintre care 288 din județul Constanța și 9 din alte județe, cu 26 de persoane mai mult față de duminică. Prefectura menționează că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. De asemenea, la nivelul județului sunt 2.044 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, un număr total de 1.054 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

La nivelul județului Constanța, numărul deceselor a ajuns la 842:

Deces 841: femeie, 90 de ani, Constanța, comorbidități (HTA, Hipotiroidism), decedată în 04.03, la Spitalul Municipal Medgidia

Deces 842: femeie, 56 de ani, Constanța, comorbidități (HTA, Tulburare de personalitate, IOT+VM), decedată în 06.03, la Spitalul Clinic Județean Constanța

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 367 de cadre didactice, 906 de elevi, 215 studenți și 117 angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar). În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.604 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (368), asistenți medicali (735) și personal auxiliar (501). La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 91 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 31 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 57 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 69 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 34 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 15 ocupate). În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 215 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României. În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 253 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 67.200 de lei. De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 47 de societăți comerciale și PFA. În cursul zilei de ieri, 07 martie a.c., 412 forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.181 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *