Prefectura: 277 persoane infectate cu coronavirus, internate la Constanța

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 32.836 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 837 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, transmite sâmbătă Instituția Prefectului Constanța. În acest moment, sunt 277 de persoane internate, dintre care 269 din județul Constanța și 8 din alte județe, cu 25 de persoane mai mult față de vineri. Prefectura menționează că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. De asemenea, la nivelul județului sunt 2.045 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, un număr total de 1.150 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

La nivelul județului Constanța, numărul deceselor a ajuns la 837:

Deces 837: bărbat, 78 de ani, Constanța, comorbidități (HTA, diabet zaharat, sechele AVC, angină pectorală), decedat în 05.03, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase;

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 364 de cadre didactice, 881 de elevi, 214 studenți și 117 angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar). În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.603 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (368), asistenți medicali (734) și personal auxiliar (501). La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 82 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 33 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 57 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 63 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 26 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 16 ocupate). În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 923 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României. În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 233 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 72.950 de lei. De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 61 de societăți comerciale și PFA. În cursul zilei de ieri, 05 martie a.c., 467 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.689 persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.