Prefectura: 271 persoane infectate cu coronavirus, internate la Constanța

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 32.917 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 840 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, transmite duminică Instituția Prefectului Constanța. În acest moment, sunt 271 de persoane internate, dintre care 262 din județul Constanța și 9 din alte județe, cu șase persoane mai puțin față de sâmbătă. Prefectura menționează că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. De asemenea, la nivelul județului sunt 1.981 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, un număr total de 1.162 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

La nivelul județului Constanța, numărul deceselor a ajuns la 840:

Deces 838: femeie, 61 de ani, Constanța, comorbidități (HTA, ICC, astm bronșic, obezitate), decedată în 07.03, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase;

Deces 839: bărbat, 66 de ani, Constanța, comorbidități (litiază renală, tulburare mixtă de personalitate), decedat în 06.03, la Spitalul Clinic Județean de Urgență;

Deces 840: femeie, 67 de ani, Constanța, comorbidități (tumoră malignă leziune depășită limbă hipotasemie remisă), decedată în 06.03, la Spitalul Municipal Medgidia.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 364 de cadre didactice, 883 de elevi, 213 studenți și 117 angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar). În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.604 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (368), asistenți medicali (735) și personal auxiliar (501). La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 85 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 33 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 49 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 58 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 30 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 16 ocupate). În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 446 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României. În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 314 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 93.050 de lei. De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 95 de societăți comerciale și PFA. În cursul zilei de ieri, 06 martie a.c., 440 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.232 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.