Prefectura: 113 persoane infectate cu coronavirus, internate la Constanța

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 429 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 21 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 358 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe), transmite duminică Instituția Prefectului Constanța. În acest moment, sunt 113 persoane internate, dintre care 100 din județul Constanța și 13 din alte județe, același număr raportat și sâmbătă. Prefectura menționează că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. În carantină instituționalizată, la nivelul județului Constanța se află, în acest moment, 38 de persoane. De asemenea, 2.239 de persoane se află în izolare la domiciliu.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României. În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 96 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 79.090 de lei), dintre care 36 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 25.500 de lei. De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 26 de societăți comerciale și PFA. În cursul zilei de ieri, 27 iunie a.c., 750 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.018 persoane, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

„Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică”, au precizat reprezentanții prefecturii.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *