Spread the love

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 380 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 19 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 319 pacienți au fost declarați vindecați (din județele Constanța, Tulcea și Ialomița), transmite marți Instituția Prefectului Constanța. În acest moment, sunt 101 persoane internate, dintre care 89 din județul Constanța și 12 din Tulcea și Ialomița, același număr raportat și luni. Prefectura menționează că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 40 de persoane, care ocupă 2% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 2.249 de persoane în izolare la domiciliu.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României. În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 9 sancțiuni contravenționale (în cuantum de 5.900 de lei), dintre care patru pentru nerespectarea măsurii de carantinare / izolare la domiciliu (Legea 55/2020), în valoare de 4.000 de lei. De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 42 de societăți comerciale și PFA. În cursul zilei de ieri, 22 iunie a.c., peste 600 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.808 persoane, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

„Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică”, precizează reprezentanții prefecturii.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *