Prefectul s-a îmbătat? Adrian Nicolaescu: „Nu se impune convocarea Comandamentului pentru Situații de Urgență. Am cerut ajutorul armatei”

Situația în județul Constanța este alarmantă, 95 de localități, au rămas nealimentate o linie de înaltă tensiune, 50 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 4 linii de medie tensiune parțial şi 1580 posturi de transformare.

Echipele de intervenție ale ENEL nu au cum să ajungă deoarece drumurile sunt blocate, iar până la diminuarea intensității viscolului și până se deblochează drumurile, oamenii din localitățiile din județ rămân în continuare fără curent electric.

Prefectura Constanța a refuzat până în acest moment demersul inițiat de către Claudiu Palaz de a iniția Comandamentul pentru Situații de Urgență, sugerând că „nu se pune problema”. Totodată, prefectul Adrian Nicolaescu a anunțat că a cerut ajutorul Armatei, „ca să intervină cu 3 şenilate în troiene pentru a salva oamenii”! Totodată, militarii Brigăzii 9 Mecanizate „Mărășești” acționează între Ovidiu și Nicolae Bălcescu, la solicitarea Centrului Național de Conducere Integrată, constituit la nivelul M.A.I. și se pregătesc intervenții pe DN22, în zona localităților Sibioara și Lumina, respectiv pe DN3, între Constanța și Valu lui Traian, unde deja acționează personalul ISU Dobrogea.

CITEȘTE ȘI:

Cod ROȘU de viscol în desfășurare, prefectul este de negăsit! Consiliul Județean i-a solicitat convocarea Comitetului pentru Situații de Urgență

Codul roșu se menține în județul Constanța. Conform prognozei meteorologice emisă de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, acesta este valabil până la ora 18.00. Potrivit Primăriei Constanța, începând cu ora 12.00, cele 110 autobuze ale RATC acoperă GRATUIT toate traseele din oraș.

În prezent, pe străzile și bulevardele din oraș se circulă în condiții de iarnă grea. Toate utilajele (8 sărărițe, 22 de utilaje cu lamă, 40 de wole, buldoescavatoare) acționează în permanență pentru îndepărtarea stratului de zăpadă și împrăștierea de material antiderapant.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Debandadă la Prefectură, pentru cod portocaliu: APMC nu poate să intervină la podul Agigea, RAJDP nu are contract cu Centrul Meteorologic. Prefectul, în off-side!

Au fost remediate problemele întâmpinate în funcționarea semafoarele din intersecțiile: bulevardul Ferdinand cu bulevardul 1 Decembrie 1918 și bulevardul 1 Mai cu strada Caraiman. În continuare rămân nefuncționale semafoarele din următoarele intersecții: bulevardul Tomis cu str. Tulcei, str. Th.Burada cu I.L.Caragiale, bulevardul I.C.Bratianu cu str. Th.Burada, bulevardul Alex. Lăpușneanu cu str. Poporului. Acestea vor fi repuse în funcțiune prin intervenția Enel.

Până la orele 13.00, dintre cele 13 puncte termice nealimentate cu energie curentă au fost repuse în funcțiune următoarele:18,42,136,137,160. Pentru celelalte 8 puncte termice (8,46,51,59,86,93,116,248) Enel depune demersurile necesare pentru remedierea defecțiunilor într-un timp cât mai scurt.

Stâlpul de electricitate doborât în intersecția bulevardului Mamaia cu str. Mihai Viteazu a fost ridicat. Se lucrează la degajarea tuturor căilor de acces blocate de stâlpii căzuți.

Au fost deblocate căile de circulație prin ridicarea copacilor căzuți în: str. Biruinței, str. Ion Ursu, B-dul 1 Mai, str. Duiliu Zamfirescu, str. Călărași colț cu Ion Lahovary.

În prezent, se acționează pe străzile Suceava, Traian, General Manu, C-tin Sandu Aldea, Mircea cel Bătrân și Cișmelei.

Vă reamintim faptul că orice problemă poate fi semnalată permanent de constănțeni la numerele de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55;

Dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi – 0241/48.81.71; 0722.54.53.66;

Dispecerat Serviciul Inspectorat Protecție Civilă – 0241/48.81.66 și 0241/48.81.08;

Dispecerat Poliția Locală – 0241/48.42.05.

Sesizări, imagini, filmulețe prin whats app  la numărul 0740304993

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *