Spread the love

Inundații grele au avut loc în toamna anului trecut, în comuna Mihai Viteazu, unde mai multe gospodării au fost afectate, iar autoritățile, ca de obicei, depășite.

În satul Sinoie a fost prăpăd, fiind distruse zeci de locuințe, anexe gospodărești, garduri, fântâni, teren arabil la care adăugăm bunuri personale și sute de animale moarte. Nici una din cele 500 de fântâni nu a mai putut fi folosită în scopul consumului populației:

Pe 30 decembrie, George Niculescu, propunerea PNL pentru Instituția Prefectului Constanța, a fost învestit în această funcție. Niculescu a încheiat anul 2019 într-o notă electorală, pe 31 decembrie anunțând următoarele:

„Am intervenit astăzi pentru a mă asigura că locuitorii comunei Mihai Viteazu, afectați de inundațiile de la sfârșitul lunii septembrie, vor primi sumele necesare pentru a remedia problemele apărute în urma ploilor torențiale, în gospodării. Astfel, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța a alocat suma de 105.000 lei, bani care vor ajunge la 70 de familii afectate, în cel mai scurt timp posibil. Consider că a fost vorba de o neînțelegere între primarul din comună și AJPIS. Din fericire, am găsit înțelegere în ambele părți și am reușit să mediez situația, astfel încât, în cel mai scurt timp, fiecare familie să primească 1500 de lei, bani de care oamenii afectați au mare nevoie în perioada următoare”, a transmis George Niculescu.

Dincolo de faptul că suma de 1.500 lei este hilară având în vedere pagubele produse, George Niculescu nu a virat, în realitate, nici un leu!

TOMIS NEWS s-a adresat primăriei comunei Mihai Viteazu, iar primarul Gheorghe Grameni (din partea PNL) este foc și pară pe autoritățile care, susține el, nu au ajutat cu nimic locuitorii din comună:

„În ceea ce privește despăgubirile acordate de Guvern, Consiliul Județean Constanța, AJPIS, până la acest moment  —- NU S-A PRIMIT NICIO DESPĂGUBIRE DIN PARTEA NIMĂNUI. Comuna Mihai Viteazu, din bugetul propriu , a asigurat necesarul de apă potabilă populației localității Sinoie!”

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *