Spread the love

O lucrare pentru construirea unei clădiri de birouri agită spiritele încă de sâmbătă, în Constanța. Vestigiile cetății Tomis ar putea fi distruse cu prilejul acestei lucrări, iar două asociații civice au luat foc pe investitor, fiind vorba de SC Bueno Comp SRL.

CITEȘTE ȘI:

Asociația Verde Urban, prezidată de deputatul USR Stelian Ion, a luat foc pe Consiliul Local Constanța, pentru această aprobare odioasă, iar la scurt timp a reacționat și Asociația Constanța Altfel, condusă de senatorul Vergil Chițac, care a subliniat faptul că investitorul este… rudă cu prefectul George Niculescu. Totodată, Vergil Chițac a lansat o colectă publică menită să susțină o acțiune în instanță.

Prefectul George Niculescu a reacționat marți:

„Da, rude ale soției mele construiesc un imobil în zona centrală a orașului. Nu eu, nu soția mea, ci rude. Nu vreau să iau apărarea nimănui și nici să acuz pe cineva, de aceea voi cita dintr-un politician care mă atacă personal și spune: „Cu ce ne încălzește faptul că lucrarea este legală?” Până și detractorii mei spun că lucrarea este legală. Le mulțumesc pentru „grija” pe care mi-o poartă, dar, nici măcar de dragul lor, nu voi face vreun pas pentru a încălca legea. N-aș vrea să intru în detalii: ei înșiși recunosc faptul că totul este făcut conform legii și asta e tot ce contează. Funcția de prefect este vremelnică, însă calitatea de constănțean, onoarea de a fi locuitor al acestui oraș, o voi purta întotdeauna. Din această calitate, îmi doresc un oraș frumos, curat, în care să ne creștem copiii. În această calitate, mi-aș dori ca toate construcțiile noi să nu distrugă, ci să aducă plus-valoare spațiului public, orașului. Din informațiile pe care le am până la această oră, construcția despre care vorbim are descărcare de sarcină arheologică, iar vestigiile găsite vor fi păstrate și puse în valoare. Părți din cetatea Tomis nu sunt distruse, ci aduse la viață. Înțeleg că cei care mă atacă au intrat într-o logică a campaniei electorale, în care realitatea capătă, pentru ei, alte valențe, dar nu mă voi lăsa antrenat în astfel de dispute sterile. Vreau să asigur opinia publică de faptul că nu voi face vreun pas să încalc legea. V-am asigurat că mandatul meu va sta sub semnul a două coordonate principale: interesul cetățeanului și domnia legii. Așa va fi! În ciuda atacurilor gratuite la care am fost supus în ultimele zile, vă mai pot spune că voi rămâne fidel principiilor care îmi ghidează viața și cariera profesională: transparență, eficiență și responsabilitate”, a transmis Niculescu.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *