Prefectul Niculescu, la finalul sezonului estival: „Am reușit să ținem cazurile de infectări la UN NIVEL MIC”

Palatul Administrativ Constanța a găzduit miercuri ședința colegiului prefectural. Ședința condusă de prefectul George Niculescu a avut menirea prezentării bilanțurilor instituțiilor deconcentrate la finalul sezonului estival și a fost deschisă de directorul Direcției de Sănătate Publică Constanța, ec. Cristina Schipor. Pe lângă alți directori și șefi de structuri de forță, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție al IPJ Constanța, Adrian Glugă, a arătat că s-au desfășurat activități specifice și campanii de informare în zona litoralului, fiind vorba de o alocare de resurse impresionantă dat fiind faptul că sezonul estival a venit imediat după starea de urgență și în plină pandemie de coronavirus.

La finalul ședinței, prefectul Niculescu județul Constanța nu a reprezentat sursă de infecție pentru turiști.

„Am sărit, practic, din starea de urgență în sezonul estival. Am ratat minivacanța de 1 mai, am început sezonul estival într-un mod atipic. Am avut la sediul Prefecturii mai multe întâlniri cu toți factorii care au participat la buna desfășurare a acestui sezon estival: agenți economici, proprietari de cluburi, terase, hoteluri, instituții care efectuează controale. Am făcut în nenumărate rânduri apel la responsabilitate față de turiștii care vin în județul Constanța, am reușit să ținem cazurile de infectări la un nivel mic. Am avut săptămâni în plin sezon estival, în care totalul cazurilor pe o săptămână în județ a fost mai mic decât cazurile dintr-o singură zi dintr-un județ care nu primea peste 300.000 de turiști. Exemplu: săptămâna 10-16 august (Sf. Maria, pe 15 august – n.r.) – Constanța – 164 de cazuri, Prahova – 521 de cazuri! (…) Este adevărat că spre final au crescut aceste cifre și vedem de săptămâna trecută că am înregistrat rezultate negative în județul Constanța. Peste sezonul estival, din punct de vedere al gestionării pandemiei, spun cu toată responsabilitatea: județul Constanța nu a reprezentat sursă de infecție pentru turiștii care au venit pe litoral”, a spus George Niculescu.

Reprezentantul guvernului în teritoriu a mai arătat că sfârșitul sezonului estival a coincis cu noul an școlar și, astfel, regulamentul CJSU a trebuit modificat, pentru ca factorii decizionali să se miște… cu rapiditate:

„Sfârșitul sezonului estival a coincis cu deschiderea anului școlar, de asemenea în condiții speciale. Suntem puși în fața faptului de a modifica săptămânal scenarii pentru unitățile de învățământ din județ. De fiecare dată, în cadrul unei școli, un elev sau un cadru didactic va fi depistat pozitiv cu coronavirus, nu vom ezita, vom schimba scenariul, în așa fel încât restul copiilor, profesorilor, să nu fie supuși riscului de a se infecta. Am modificat regulamentul prin care ținem ședințele CJSU. Ne-am adaptat, suntem flexibili. Ținem ședințele în sistem online, pentru ca de fiecare dată când, urgent, trebuie să schimbăm aceste scenarii, să nu trebuiască să fim rigizi, să ne ia timp să ne deplasăm de acasă și să venim să votăm fizic. O facem online, pentru a scurta acești timpi”, a mai spus George Niculescu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.