Prefectul Niculescu: „Îmi asum toate insultele. Sunt convins că am depus toate eforturile pentru locuitorii acestui județ”

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de sâmbătă Hotărârea numărul 38 din 1 august 2020. Astfel, au fost stabilite, la propunerea specialiștilor, zonele în care este limitat programul teraselor, barurilor, operatorilor de jocuri de noroc și altora asemenea, cu scopul limitării răspândirii noului tip de coronavirus (COVID-19).

Aceste zone sunt: județele Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și municipiul București. Măsura intră în vigoare începând de duminică, 2 august. Grupul de Comunicare Strategică precizează că această măsură se înscrie în seria acțiunilor proactive luate de autorităţi pentru protecția sanitară a persoanelor. Detalii, AICI!

Litoralul românesc, oricum deja afectat de măsurile guvernamentale, primește o nouă lovitură. În ciuda raportărilor zilnice cu numere scăzute privind gradul de infectare în județul Constanța, operatorii economici de pe litoral vor închide obloanele după 23:00, o situație care, cel mai probabil, va ruina pe mulți dintre ei. În acest peisaj restrictiv, prefectul Constanței, George Niculescu, transmite că a depus toate eforturile pentru interesul județului și eșecurile le pune în cârca… opozanților politici. Cunoscut ca slab comunicator și profund atașat de partid, Niculescu își asumă rolul de sac de box și susține că se regăsește „printre primii care conștientizează efectele măsurilor restrictive care s-au aplicat și se aplică acestui mediu extrem de important al Constanței”:

„În ultimele zile am primit multe întrebări și mi s-au cerut multe lămuriri pe această temă. Mulți m-au acuzat că nu am luat atitudine și că nu am făcut lobby pentru judetul Constanța, având în vedere numărul relativ scăzut de infectări zilnice înregistrate în județul nostru. Mă întreb, de unde știu aceștia de toate demersurile pe care le-am făcut, le fac și le voi face, de toate discuțiile pe care le port cu mediul de afaceri? Decizia face parte din Hotărârea nr.38 emisă de CNSU, care vizează mai multe zone din țară, nu doar litoralul. Înțeleg foarte bine importanța turismului, a industriei HoReCa, din care am făcut parte, până nu demult. Sunt printre primii care conștientizează efectele măsurilor restrictive care s-au aplicat și se aplică acestui mediu extrem de important al Constanței. Pe de altă parte, înțeleg și îngrijorarea autorităților și a Guvernului României, care se confruntă cu cea mai mare criză sanitară din ultimii 100 de ani, la nivel mondial! Toate măsurile, atât de la nivel județean, cât și de la nivel central, sunt luate pentru ieșirea din criza sanitară! Relansarea economică a României, o prioritate a tuturor (autorități și mediu privat), nu va putea fi posibilă fără revenirea la o stabilitate, pe fundamentul căreia se poate construi! Nu în ultimul rând, sunt conștient că, astfel de măsuri, sunt teribil de nepopulare, dar, din momentul în care am depus jurământul de prefect, toate acțiunile mele au fost în slujba cetățeanului. Îmi asum toate insultele (care, de cele mai multe ori depășesc orice limită a bunului-simț), îmi asum criticile, îmi asum faptul că mulți politicieni vor specula această situație pentru a câștiga capital politic, doar este pre-campanie electorală. Pentru că, la finalul zilei, sunt convins că am depus toate eforturile pentru locuitorii acestui județ!”, a transmis prefectul Niculescu.

38 2020

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.