Prefectul Niculescu: „Guvernul a deblocat 25 milioane lei pentru reabilitarea malului surpat de la Cumpăna”

În luna mai a anului trecut, o bucată lungă de 150 de metri şi lată de 10 metri din malul canalului Dunăre – Marea Neagră, în dreptul localității Cumpăna, s-a prăbuşit. A urmat o altă alunecare de proporții, în luna august, iar ministrul de atunci al Transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat comuna și a promis sprijinul financiar de urgență, ajutor care nu a mai venit. După surparea malului, primăria a împrejmuit zona, a evacuat opt familii şi a interzis accesul autoturismelor. Din vara anului trecut și până azi, malul de pământ continuă să se surpe și aproape 30 de case din buza prăpastiei sunt în pericol iminent de prăbușire.

Indiferent de guvernare, planul era următorul: lucrarea trebuia executată în regim de urgență și finalizată… luna trecută! La începutul anului, erau alocate doar 5 milioane de lei din 54, fiind realizată doar 10% din lucrare!

Între timp, pe 4 martie, a avut loc o nouă promisiune guvernamentală. Prefectul Constanței, George Niculescu, l-a vizitat pe primul-ministru interimar, Ludovic Orban, iar acesta i-a promis faptul că „lucrările vor demara cât de curând posibil”.

Miercuri, Niculescu a anunțat faptul că Guvernul a deblocat o parte din suma necesară, respectiv 25 milioane lei.

„Guvernul României a deblocat suma de 25 de milioane de lei pentru reabilitarea malului surpat al Canalului Dunăre-Marea Neagră! Banii vin din Fondul de Intervenție al Guvernului, astfel fiind suplimentat bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. Cum am afirmat și săptămâna trecută, după întâlnirea de la Palatul Victoria cu premierul României, dl. Ludovic Orban, rezolvarea situației malului surpat din Cumpăna a fost și este unul dintre principalele mele obiective. Așadar, intrăm în linie dreaptă, iar în cel mai scurt timp posibil, lucrările de reabilitare vor începe, pentru că pericolul este, în continuare, unul considerabil, în special pentru cetățenii care au case în apropiere. Mulțumesc, pe această cale, Guvernului României și Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, instituții care au înțeles importanța acestei situații, pe care cu toții o dorim, cât mai repede, rezolvată”, a transmis prefectul Niculescu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *