Prefectul Niculescu, despre spitalul militar de la Constanța: „Sper să fie funcțional săptămâna viitoare”

Prefectul județului Constanța, George Niculescu, a transmis, luni, clarificări privind subiectele de interes din județul Constanța. Prin intermediul unui film, prefectul Niculescu a detaliat despre spitalul militar care urmează să fie amplasat în municipiu sau în proximitatea acestuia, procedura de repatriere a românilor din zona roșie a Italiei, aplicarea regimului de carantinare ș.a.m.d. Referitor la spitalul militar, Niculescu a precizat faptul că locația inițială – unde a fost planificată construirea Spitalului Regional – ar putea fi abandonată, organigrama este în lucru și, prin urmare, nu poate să precizeze câte paturi vor fi disponibile și câți medici vor lucra.

„Organigrama este în lucru. Personalul acestui spital va fi personal medical militar, din cadrul MApN. Sunt analizate trei variante de amplasare a acestui spital mobil. Am luat în considerare locația unde se propunea a fi construit Spitalul Regional, am luat în considerație Stadionul Portul și încă o locație, în afara municipiului, mâine la 10:00 vor veni specialiști de la București și vom analiza fiecare locație. Având în vedere că organigrama este în lucru, după ce se va finaliza voi spune care sunt dotările, câte paturi va avea. Funcțional, sper ca săptămâna aceasta să fie trimis spre Constanța, urmând câteva zile să dureze până va fi amplasat, funcțional sper să fie săptămâna viitoare să putem oferi servicii medicale constănțenilor în acest spital mobil”, a spus Niculescu.

Între timp, tot luni, Ministerul Apărării Naționale a anunțat faptul că a demarat măsurile necesare pentru suplimentarea numărului de posturi din sistemul medico-militar în vederea încadrării cât mai rapide a acestora. Potrivit MApN, angajările se vor face pentru o perioadă de șase luni, condițiile generale și cele specifice posturilor care urmează a fi încadrate, punctele de contact, documentele necesare și termenele de trimitere a cererilor de angajare urmând a fi publicate de fiecare unitate medico-militară pe site-ul propriu și pe site-ul central al Ministerului, respectiv AICI! Potrivit MApN, sunt disponibile funcții de medici în diferite specialități (boli infecțioase, epidemiologie, pneumologie, medicină de urgență, medicină de laborator, anestezie și terapie intensivă, radiologie și imagistică medicală, igienă, medicină internă, medicină de familie), asistenți medicali și farmaciști, în spitalele militare, institutele și centrele medicale ale MApN, din București, Brașov, Craiova, Cluj-Napoca, Constanța, Galați, Iași, Pitești, Sibiu și Timișoara.

La nivelul județului Constanța, instituțiile abilitate de control fac zi de zi acțiuni de verificare a respectării regimului de izolare la domiciliu / carantină. De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr.1, au fost acordate 22 de sancțiuni contravenționale (17 avertismente și 5 amenzi), în cuantum de 3.050 lei. Acestea au fost aplicate de polițiștii și jandarmii constănțeni. Potrivit Instituției Prefectului, în ultimele 24 de ore, 1.100 de persoane aflate în izolare la domiciliu au fost verificate de oamenii legii. Pentru această acțiune, au fost angrenați 490 de agenți din cadrul IPJ Constanța, polițiști ai Gărzii de Coastă, jandarmi din IJJ Constanța, respectiv GM „Tomis” Constanța și polițiști locali constănțeni.

Important de menționat este că persoanele care nu respectă regimul de izolare la domiciliu vor fi trimise, automat, în carantină instituționalizată pentru 14 zile. De asemenea, persoanele care nu respectă termenii impuși de carantinare, vor fi replasate în acest regim pentru încă 14 zile. Nerespectarea izolării la domiciliu poate aduce, pe lângă amenzi contravenționale, și pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani. De asemenea, de când a fost decretată starea de urgență, polițiștii constănțeni au verificat 170 de societăți comerciale și Persoane Fizice Autorizate, sub aspectul respectării prevederilor ordonanței militare emise.

În ceea ce privește situația actualizată privind COVID-19, la nivelul județului Constanța, bilanțul este următorul: 361 de persoane carantinate, respectiv 4.763 de persoane aflate în izolare la domiciliu.

Similare:

Zi neagră: al ȘASELEA DECES al unui pacient infectat cu coronavirus

Brăiloiu mai bifează un EȘEC. Zborurile cu românii repatriați, continuă: Încă un lot, la Sanatoriul Techirghiol

Repatriații prefectului Niculescu sunt cazați și la… Techirghiol. „Frații și surorile noastre au starea de sănătate bună, dar vor fi testați în țară”

Brăiloiu mai bifează un EȘEC. Zborurile cu românii repatriați, continuă: Încă un lot, la Sanatoriul Techirghiol

Consiliul Județean Constanța a alocat 3 milioane de lei Spitalului Județean pentru achiziționarea de aparatură medicală

Aprobare în CJSU: 1.500 de români din zona roșie din Italia, repatriați cu avioanele. Vor intra în carantină în… stațiunea Mamaia

Klaus Iohannis: „România se confruntă cu o GRAVITATE FĂRĂ PRECEDENT. Vă asigur: TOATE resursele sunt puse în slujba sănătății românilor și a ajutării firmelor și angajaților”

ORDIN: Se SUSPENDĂ internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente medicale care NU reprezintă urgență

Al CINCILEA DECES al unei persoane infectate cu noul coronavirus

Documentele eliberate de autoritățile publice care expiră pe perioada stării de urgență își PĂSTREAZĂ valabilitatea

CORONAVIRUS: 143 de cazuri noi în România. Bilanț total: 576 de persoane infectate

Intră în vigoare măsurile dispuse în Ordonanța Militară. Ce este INTERZIS pentru cetățeni și care sunt RECOMANDĂRILE autorităților

Autoritatea Navală Română: Valabilitatea documentelor navigatorilor români, PRELUNGITĂ

Polițiștii și jandarmii constănțeni au început să dea amenzi. „Nerespectarea izolării la domiciliu poate aduce și ÎNCHISOAREA de la 6 luni la 2 ani”

CNAS: „Concediul şi indemnizaţia de carantină se acordă şi persoanelor asigurate care NU au realizat stagiul complet de cotizare”

La Constanța ar putea fi adus un SPITAL MILITAR de campanie, cu efective pregătite în lupta cu coronavirus

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.