Spread the love

În luna mai a anului trecut, o bucată lungă de 150 de metri şi lată de 10 metri din malul canalului Dunăre – Marea Neagră, în dreptul localității Cumpăna, s-a prăbuşit. A urmat o altă alunecare de proporții, în luna august, iar ministrul de atunci al Transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat comuna și a promis sprijinul financiar de urgență, ajutor care nu a mai venit. După surparea malului, primăria a împrejmuit zona, a evacuat opt familii şi a interzis accesul autoturismelor.

Din vara anului trecut și până azi, malul de pământ continuă să se surpe și aproape 30 de case din buza prăpastiei sunt în pericol iminent de prăbușire.

Indiferent de guvernare, planul era următorul: lucrarea trebuia executată în regim de urgență și finalizată… luna trecută! La începutul anului, erau alocate doar 5 milioane de lei din 54, fiind realizată doar 10% din lucrare!

Foto Libertatea

Între timp, avem o nouă promisiune guvernamentală. Prefectul Constanței, George Niculescu, l-a vizitat pe primul-ministru interimar, Ludovic Orban, iar acesta i-a promis faptul că „lucrările vor demara cât de curând posibil”:

„Ieri, la Palatul Victoria, am avut o întâlnire cu dl. prim-ministru Ludovic Orban, cu care am purtat o discuție de maximă importanță pentru județul nostru. Malul surpat al Canalului Dunăre-Marea Neagră va fi reabilitat cu fonduri de la Guvernul României, prin Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. În cel mai scurt timp, sumele necesare reabilitării vor fi alocate, iar lucrările vor demara cât de curând posibil, pentru a elimina orice risc de accentuare a surpării survenite în zona localității Cumpăna. Așa cum bine știți, de aproape un an, malul s-a surpat pe o distanță considerabilă, punând în pericol inclusiv casele oamenilor din Cumpăna. De când am fost numit Prefect al Județului Constanța, reabilitarea malului surpat a fost unul dintre obiectivele mele principale. Consemnăm, astfel, un pas semnificativ în vederea remedierii unei probleme importante care afectează comunitatea locală”, a transmis, miercuri, prefectul Niculescu.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *