Prefectul Coșa refuză invitația lui Teodosie, pentru pelerinajul de Sf. Andrei: „Nu sunt locuitor al comunei Ion Corvin…”

Luni, 30 noiembrie, este zi de sărbătoare națională legală, în care ortodocșii și catolicii români îl cinstesc pe Sf. Apostol Andrei, Ocrotitorul României și cel dintâi chemat dintre apostoli, care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi.

Arhiepiscopia Tomisului și Înaltpreasfințitul Teodosie, personal, a invitat, sâmbătă, autoritățile de Stat centrale și locale (Președinte, Premier, membri ai Guvernului, parlamentari, Prefect, Președinte al Consiliului Județean, primari, consilieri județeni și locali etc.) să ia parte la sărbătoarea națională religioasă a tuturor românilor, Sfântul Apostol Andrei, după un lung circ politico-socialo-juridic legat de desfășurarea pelerinajului.

Teodosie a trecut peste deciziile finale ale instanței și merge mai departe cu pelerinajul. Prefectului Constanței, Silviu Coșa, a declinat invitația lui Teodosie, susținând că… nu este locuitor al comunei Ion Corvin:

Înainte de toate, suntem conștienți de importanța sărbătorii dedicate Sfântului Apostol Andrei, data de 30 noiembrie fiind, în fiecare an, una plină de însemnătate pentru orice creștin-ortodox român. Autoritățile au, ca principală misiune, grija față de fiecare cetățean, indiferent de locul de origine, domiciliu sau confesiune. În zilele următoare, punem mare accent pe ordinea publică și pe integritatea personală a fiecărui participant la pelerinaj. Vom avea grijă de siguranța sanitară a fiecăruia, prin organizarea de fluxuri și circuite prin care să se respecte toate normele de protecție sanitară. În acest sens, ieri, efectivele de jandarmi și polițiști, alături de inspectori din cadrul DSP Constanța, au fost la Mănăstirea Peștera Sf. Andrei pentru stabilirea acestor circuite. Jandarmii din Gruparea Mobilă „Tomis” sunt pregătiți pentru a dialoga cu oamenii și vor gestiona cu profesionalism orice situație, în vederea prevenirii unor eventuale incidente sau provocări. Foarte important de menționat este faptul că vom avea grijă și în privința respectării prevederilor legale actuale. Așadar, facem apel la înțelegerea credincioșilor care nu sunt din Ion Corvin și care nu vor putea participa la pelerinaj. Referitor la invitația transmisă de Arhiepiscopia Tomisului, prefectul Silviu-Iulian Coșa nu va fi prezent în data de 30 noiembrie la pelerinajul organizat la Peștera Sfântului Andrei, întrucât respectă prevederile legii, nefiind locuitor al comunei Ion Corvin. În același timp, îi îndemnăm la responsabilitate pe cei care vor participa, la pelerinajul de luni. Le recomandăm să țină cont de reglementările legale în vigoare, care fac referire la siguranța sanitară, a fiecăruia dintre ei, dar și a celor apropiați lor”, au transmis sâmbătă seară reprezentanții Prefecturii.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.