Prefectul Coșa: „Plajele lărgite ale litoralului vor fi introduse în circuitul economic. Fără intervenții, în următorii 50 de ani!”

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, inspectează în aceste zile proiectul de lărgire a plajelor litoralului românesc. În cadrul unei noi vizite la lucrări, Coșa a arătat faptul că „nisipul are granulația necesară pentru o perioadă de 50 de ani fără intervenții”:

Plajele lărgite ale litoralului sunt un câștig pentru toată lumea, indiferent de opiniile negative lansate în spațiul public. Dovada sunt oamenii care deja se bucură de suprafețele noi de plajă. Nisipul are granulația necesară pentru o perioadă de 50 de ani fără intervenții și, fără discuție, va ajunge la o granulație ca nisipul de pe plajele lărgite în prima fază. De asemenea, panta de intrare în apă nu este atât de abruptă cum eronat a fost prezentat de unii și de alții. Zilele trecute am fost în Mamaia, alături de reprezentanți ai Apelor Române și ABADL, ai ministerului Mediului și de reprezentanții constructorului, pentru o acțiune de simulare a recepției proiectului. Am parcurs toți cei 7 kilometri de plajă reabilitată, iar toate instituțiile prezente au semnat un document de vizualizare lucrări. Suntem foarte aproape de recepția sectorului nou de către ABADL, astfel încât, noile plaje să fie introduse în circuitul economic”, a transmis prefectul Coșa.

plaja plaje abadl 1

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *