Prefectul Coșa îl ARDE pe fostul prefect, Niculescu: „Județul Constanța NU a raportat toate testele de coronavirus. Problema a fost remediată!”

În județul Constanța, coeficientul infectărilor cu coronavirus este la un nivel rezonabil. În timp ce în țară tot mai multe județe și localități întră în scenariul roșu, incidența la Constanța este scăzută și, prin urmare, afacerile încă nu sunt luate în vizorul autorităților. Luni s-a vorbit pentru prima dată de ascunderea numărului total de teste efectuate la nivelul județului, care ar fi putut arăta adevărata rată de infectare.

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a precizat luni că județul nu raporta numărul total de teste COVID-19 făcute, nefiind incluse cele din unităţi private, dar s-au raportat toate cazurile pozitive. Astfel, ceea ce a diferit în raportări a fost numărul de teste, nu rezultatul lor. Cu alte cuvinte, prefectul Coșa a arătat că fostul prefect, George Niculescu, nu și-a făcut datoria! Amintim că fostul prefect Niculescu abia aștepta să plece din funcție, ca să candideze la alegerile parlamentare. În disperarea de a prinde un loc eligibil, întrucât el s-a sacrificat pentru Constanța în funcția de prefect, Niculescu s-a dus la București ca să-și sape proprii colegi, așa cum TOMIS NEWS a relatat recent.

Coșa a precizat pentru presa centrală că judeţul nu raporta, până de curând, numărul total de teste COVID-19 realizate, nefiind incluse cele făcute în unităţi private, însă au fost raportate toate cazurile pozitive.

Ceea ce a diferit în raportări a fost numărul de teste care a fost raportat, nu rezultatul lor. Această problemă a fost remediată şi în prezent sunt raportate la Bucureşti toate testele de COVID-19 realizate în Constanţa. (…) Rata de incidenţă de care se ţine cont atunci când se iau anumite măsuri este calculată ca un procent între numărul populaţiei localităţii respective şi numărul de infectaţi, numărul de persoane determinate pozitive în ultimele 14 zile. Acest număr al populaţiei infectate în ultimele 14 zile a fost întotdeauna exprimat corect. Ceea ce a diferit în raportări a fost numărul de teste care a fost raportat, nu rezultatul lor. De ce? Pentru că s-au făcut teste de unităţi de stat sau unităţi particulare, unele din unităţile particulare trimiţând aceste teste spre prelucrare în exteriorul judeţului, dar la întoarcere toate rezultatele, fie pozitive sau negative, au fost contorizate la nivelul DSP Constanţa”, a spus Silviu Coșa.

Potrivit prefectului, Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa nu a raportat toate testele de COVID-19 la Bucureşti, fiind trimise doar cele făcute în unităţi de stat, precizând că numărul populaţiei infectate în ultimele 14 zile a fost raportat însă corect.

Silviu Coșa a precizat că, dacă o unitate privată face o testare şi o trimite spre analiză într-un alt judeţ, atunci aceasta este introdusă acolo în sistemul respectiv, dar rezultatul se regăseşte la Constanţa, în localitatea de unde este pacientul, pentru a putea fi calculată rata de incidenţă. Prefectul a menţionat că nu ştie cât timp a durat această situaţie, fiind în funcţie de numai două săptămâni, dar că de la mijlocul săptămânii trecute sunt raportate toate testele, fie că sunt făcute de entităţi private sau de cele de stat. Potrivit lui Coșa, problema a fost remediată.

De la începutul pandemiei, în judeţul Constanţa au fost confirmate peste 5.000 de persoane infectate cu Covid-19, iar rata de incidenţă la nivelul municipiului Constanţa a ajuns luni la 2.50.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

One thought on “Prefectul Coșa îl ARDE pe fostul prefect, Niculescu: „Județul Constanța NU a raportat toate testele de coronavirus. Problema a fost remediată!”

  • marți, 27 octombrie 2020 la 08:28
    Permalink

    De ce la stat se fac asa putinr teste in Constanta ?

    Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *