Prefectul Coșa, despre carantinarea Constanței: „Suntem pe un platou. Ne așteptăm ca de săptămâna viitoare să scadă rata de incidență”

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a votat duminică la alegerile parlamentare, dar a vorbit și despre măsura de prelungire a carantinării zonale a municipiului. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a arătat că prelungirea ni se datorează, întrucât nu se respectă regulile, dar că cifrele din prezent sunt încurajatoare.

„Este o situație neplăcută, care ni se datorează tuturor în momentul în care nu respectăm regulile. Nu avem nevoie de un polițist la scara blocului pentru a purta mască, pentru a avea grijă la distanțarea fizică și pentru a ne dezinfecta pe mâini. Ne aflăm într-o stare de platou, ne așteptăm ca de la mijlocul săptămânii să scadă, să ne apropiem de acea normalitate pe care ne-o dorim cu toții. Încă două săptămâni de carantină pentru simplul motiv că rata de incidență a fost suficient de mare și coroborată cu ceilalți factori. Punctajul rezultat din analiza de risc a fost de natură să îndreptățească solicitarea acestei măsuri. Nu am fost suficient de prudenți… Numărul sancțiunilor contravenționale cu avertismente și amenzi a crescut în această perioadă, dar s-ar părea că nu a fost suficient. Vom intensifica controalele. Un lucru îmbucurător îl reprezintă faptul că numărul paturilor libere aseară a ajuns din nou să fie de peste 100, chiar dacă numărul din ATI a rămas la 2-3 paturi… Dar celelalte – inclusiv cele cu aparate de oxigen – demonstrează că oamenii se simt mai bine în momentul de față”, a spus prefectul Coșa.

Duminică, rata de incidență pentru municipiul Constanța este de 10.58 la mia de locuitori.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *