Prefectul Coșa anunță ANCHETĂ, după slujba susținută de ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie a ținut slujba de Crăciun, cu participanți, chiar dacă municipiul Constanța este în carantină. Enoriașii prezenți la slujbă au purtat măști de protecție. Totodată, ÎPS Teodosie și soborul de preoții nu au purtat măști de protecție, aceștia fiind scutiți de respectiva regulă în timpul slujbelor.

Credincioșii au participat vineri, 25 decembrie a.c., în prima zi de Crăciun la slujba oficiată de ISP Teodosie la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel, în număr destul de mare, asta deși orașul Constanța se află în carantină. Prezenți, în fața lăcașului de cult, au fost și oamenii legii, însă, nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor impuse de autoritățile centrale, în contextul pandemiei de coronavirus.

Prefectul Constanţei, Silviu Coşa, a transmis un mesaj după ce la slujba de vineri de la Catedrala Arhiepiscopală au participat multe persoane, iar unii dintre credincioşi s-au împărtăşit, iar IPS Teodosie şi preoţii nu au purtat mască, afirmând că situaţia „este în atenţia organelor de ordine şi siguranţă publică”. Silviu Coşa a afirmat că autorităţile nu îngrădesc dreptul la credinţă şi că singura cerinţă a autorităţilor a fost ca slujbele să se desfăşoare conform prevederilor legale.

Autorităţile nu îngrădesc dreptul la credinţă. Singura cerinţă venită din partea instituţiilor este ca slujbele să se desfăşoare conform normelor prevăzute în hotărârea de guvern care reglementează starea de alertă şi în ordinul de carantinare emis de DSU. Suntem siguri că, prin dialog, înţelegere şi echilibru, putem evita situaţii tensionate şi care pot aduce un risc din punct de vedere epidemiologic, în această perioadă de sărbătoare. Situaţia reclamată astăzi, de la Catedrală, este în atenţia organelor de ordine şi siguranţă publică”, a anunţat prefectul Silviu Coşa.

După slujbă, Arhiepiscopul Tomisului a împărtăşit credincioşii prezenţi la slujba religioasă, iar aceştia au fost nevoiţi să îşi dea jos pentru câteva secunde masca de protecţie, în timp ce IPS Teodosie nu a purtat nici de această dată mască.

Municipiul Constanţa se află în carantină până pe data de 1 ianuarie, la ora 20:00. Potrivit ordinului de carantinare, este permisă deplasarea cetăţenilor la slujbele religioase. De asemenea, acelaşi document prevede că este permisă organizarea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc. Totodată, prin ordinul de carantinare a fost instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru persoanele care au împlinit cinci ani, atât în spaţii închise, cât şi deschise.

Incidența cazurilor de coronavirus din municipiul Constanța continuă să scadă. Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică vineri, 25 decembrie, indicența pe municipiu a fost de 5,64, cu 1.763 de cazuri active.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *