Prefectul Coșa: „Am reușit o performanță remarcabilă: eroziunea costieră a fost contracarată și, în plus, ne-am ales cu zeci de hectare noi de plajă”

Prefectul Constanței, Silviu Coșa, a participat vineri la startul lucrărilor de reabilitare a litoralului românesc al Mării Negre în stațiunea Eforie Sud, alături de ministrul Mediului, Tanczos Barna, primarul Robert Șerban și președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă. După această întâlnire, prefectul Coșa a transmis faptul că România a reușit o performanță remarcabilă: a contracarat eroziunea costieră:

„Eroziunea costieră este o problemă reală pe litoralul românesc, dar care poate fi combătută cu soluții inginerești de anvergură. Astăzi, am fost pe plaja din Eforie Sud, unde a fost inaugurat proiectul de lărgire a plajelor, realizat de compania Van Oord. Un proiect finanțat prin fonduri europene, care va aduce un mare plus litoralului nostru. Venind în această dimineață dinspre Constanța, mi-am adus aminte, cu o ușoară mâhnire, de toate remarcile mai puțin oneste despre plajele reabilitate din Mamaia. Multe voci au spus că mergi prea mult, intrarea în apă este prea abruptă, că nisipul nu este așa fin, că poți obosi cu băutura rece în mână, de la beach bar până la șezlong. Toate sunt false probleme, care nu reflectă realitatea și anume că România a reușit o performanță remarcabilă: eroziunea costieră a fost contracarată și, în plus, ne-am ales cu zeci de hectare noi de plajă, de care ne vom bucura mult timp de acum înainte. De pe aceste plaje se vor putea bucura oamenii de soare, de briză, de răsăritul la mal de mare. Ministrul Mediului, Tánczos Barna, prezent şi el la Eforie Sud, a spus, nu o dată, că vrea să avem un litoral modern, iar eu nu pot decât să fiu de acord. Un litoral modern va aduce mari beneficii întregului județ, locuitorilor, dar și un grad de mulțumire în rândul turiștilor”, a transmis prefectul Coșa.

lucrari plaja
DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.