Prefectul Albu a comis-o? Palaz îl acuză că a oferit aproape un milion de euro petenților din megascandalul de la Sibioara

Partidul Mișcarea Populară, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, anunță, joi, că Instituția Prefectului, prin prefectul Albu Ioan, ar fi plătit în contul petenților Muscalu Constantin, Muscalu Valeriu și Mitrofan Elena suma de aproximativ 700.000 Euro. Astfel, astăzi, PMP Constanța a depus o solicitare către Instituția Prefectului, prin care i se cere să comunice, conform Legii 544/2001, dacă informația se confirmă, actul administrativ sau judecătoresc (tranzacție între părți, sentință, decizie) în baza cărora s-a efectuat plata către petenți.

„Am solicitat să ni se comunice dacă Instituția Prefectului a făcut uz de toate căile de atac, atât ordinare cât și extraordinare, împotriva unor acte judecătorești. Pentru a vedea și a pune la dispoziția opiniei publice modul în care s-a făcut apărarea Instituției Prefectului, am solicitat să ne transmită și întâmpinările depuse în apărarea sa la instanța de judecată. Facem precizarea că petenții menționați mai sus se află în litigiu cu Instituția Prefectului pentru neretrocedarea unei cariere, proprietatea Statului, în localitatea Lumina. (…) Considerăm că prefectul Albu Ioan avea datoria să urmeze toate căile de atac și să aplice legea, pentru a nu prejudicia statul român”, a precizat Claudiu Palaz.

Cariera de șisturi de la Sibioara este una din cele mai importante din România, drept dovadă că în ultimii ani a livrat piatra pentru extinderea digului de larg al Portului Constanța, precum și pentru digurile construite în cadrul proiectului de extindere a plajelor din Constanța și Eforie Nord. Din 2005 cariera se află în exploatarea grupului de firme Comprest Util –  Somaco Construct, iar în 2008 a început tămbălăul, cu personajul principal avocatul Ionel Hașotti: proprietarul grupului de firme, Grigore Comănescu, a primit o hotărâre judecătorească privind retrocedarea unui teren de 20 de hectare către două septuagenare (Elena Mitrofan și Margareta Muscalu), care se suprapunea, parțial, peste perimetrul minier.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *